Logo almeloosweekblad.nl


Randy van Lingen strooit met liefde. Het kunstwerk is gebouwd samen met studenten van de universiteit Twente.
Randy van Lingen strooit met liefde. Het kunstwerk is gebouwd samen met studenten van de universiteit Twente. (Foto: Helga Wolf)

From Twente With love terug in Almelo

ALMELO - Het fraaie kunstwerk van Randy van Lingen dat een hele tijd in de nieuwe Herengracht in Amsterdam met zijn kushandjes liefde vanuit Twente rondstrooide, is terug in Almelo. Het onlangs opnieuw opgebouwde kunstwerk staat voor het stadhuis.

Zaterdag 9 september werd het officieel onthuld. Hier kan iedere Almeloër het tot het eind van het jaar bewonderen. Het kunstwerk is gebouwd samen met studenten van de universiteit Twente. 'De samenwerking met de deze jongeren ging perfect,' geeft Randy lachend aan. Het was een hele klus om het kunstwerk destijds op te bouwen. Dat gebeurde in Amsterdam in de wintermaanden. 'Ik stond de hele tijd met mijn voeten ongeveer in dertig centimeter, bijna ijswater,' aldus Randy. Het kunstwerk hing in Amsterdam in het kader van het grote Amsterdam Light Festival. In zijn atelier aan de Sluiskade lagen op de grond de grote platen en op een tafel de vele boutjes en moertjes te wachten tot ze weer in elkaar gezet worden. Het kunstwerk is gemaakt van een buigzaam polycarbonaat en is heel sterk. Het behelst een oppervlakte van vier meter breed en 2,5 meter lang. Het is een soort golf vanuit het water, met gezichten die kushandjes geven,' liefde vanuit Almelo. Ondertussen is Randy al weer lang met allerlei andere opdrachten bezig. 'Als ik bezig ben met het ene object komen de ideeën voor een ander kunstwerk al weer naar boven, dat gaat vanzelf,' geeft Randy aan. Inmiddels heeft hij al een grote solo-expositie in het Noordeinde in Den Haag op het programma staan. Of het nu hout, koper, of metaal is, van allerlei materialen weet Randy wel iets bijzonders te maken, dat zit nu eenmaal in hem.

Meer berichten

Shopbox