Logo almeloosweekblad.nl


De Hellendoornrally vindt plaats op 15 en 16 september en gaat onder andere over het Bedrijvenpark Twente
De Hellendoornrally vindt plaats op 15 en 16 september en gaat onder andere over het Bedrijvenpark Twente

Almelo's team gebrand op succes Hellendoornrally 2017

REGIO - Het is voor velen een jeugddroom: rondscheuren in een rallyauto! Een droom die sinds dit seizoen is uitgekomen voor coureur Jeroen van Beugen en navigator Bart Woolderink. Zij verschijnen samen als Team SRC Twente (Stichting Rally Charity) aan de start van de Hellendoornrally 2017. Op het eerste gezicht lijken Almeloër Jeroen van Beugen (43) en de in Rijssen woonachtige Nijverdaller Bart Woolderink (25) een onwaarschijnlijk duo, toch is hun prille samenwerking nu al succesvol te noemen. Gedurende de vier rally' s die het team dit jaar al reed hebben ze grote sprongen gemaakt. Eindigden ze in het begin nog achteraan, bij hun laatste deelname streden ze al om een vierde plaats. 'Ja, het gaat goed en we maken echt een kans binnen ons klassement,' glundert Van Beugen trots.

Team Stichting Rally Charity Twente

SRC Twente rijdt met een Mitsubishi EVO 7 in de zogeheten RC2-klasse. Dezelfde wagen is in de handen van Jasper van den Heuvel al eens Nederlands Kampioen geworden. De EVO is volledig voor de rallysport geprepareerd door Van den Heuvel Motorsport en rijdt op een bijzondere brandstof: bio-ethanol. 'Hiermee rijden we klimaatneutraal!,' legt Woolderink uit. 'We worden op een fantastische manier gecoacht een begeleid door de Van den Heuvel Motorsport,' voegt Van Beugen toe. 'We hebben ontzettende mazzel dat we een sponsor hebben met een diepe buidel, want het is zeker geen goedkope sport,' vertelt Van Beugen over de filantropische eigenaar van het raceteam, die verder anoniem wenst te blijven. 'Met onze stichting verdienen we er verder eigenlijk ook niet aan, we doen het niet voor het geld, maar voor de goede herinneringen.' Team SRC Twente organiseert namelijk geregeld charity events voor verschillende lokale goede doelen. Doelen die voornamelijk gericht zijn op kinderen, die om wat voor reden dan ook (ziekte, financiën, leerproblemen), wel een positieve impuls kunnen gebruiken. Tevens wordt met promotionele ritten en het (zakelijk) verhuren van de rallyauto' s geld gegenereerd dat aan het eind van het jaar ook aan een goed doel wordt geschonken.

Geheim van het succes

Het winnen van een rally valt of staat met het lezen van het routeboek en het parcours. Van de wedstrijdleiding krijgen de teams kort voor de race het routeboek, met daarin basisaanwijzingen hoe het parcours afgelegd moet worden.

Hellendoornrally

'Mijn ouderlijk huis staat aan de rand van het industrieterrein waar destijds de service van de Hellendoornrally was. Soms al weken van de te voren ging ik aan de weg staan in de hoop een rallyauto te zien, dat viel vaak tegen. Maar dan was het weekend van de Hellendoornrally, dan moest alles wijken! De voetbal werd afgezegd en kinderfeestjes konden mij gestolen worden, want ik wou naar DE rally. De rally die over de wegen kwam die ik kende, waar ik over fietste op weg naar school. Die wou ik voor geen goud missen,' memoreert Woolderink. Van Beugen en Woolderink vinden dat de Hellendoornrally juist in Almelo meer aandacht verdient. 'Het is fantastisch dat de onder coureurs uit alle windstreken zo geliefde Hellendoornrally ook door Almelo komt.' Ieder jaar zijn er proeven op Bedrijvenpark Twente. Het publiek krijgt er auto' s uit veel verschillende klassen te zien: R5-auto' s, EVO' s, RC2 t/m 5-auto' s en Legends (oldtimers). 'Dat maakt de Hellendoornrally zo geliefd en uniek!'

reageer als eerste
Meer berichten