Logo almeloosweekblad.nl


Theaterschool Luna spreidt vleugels

ALMELO - Stichting de Klup Twente en Theaterschool Luna slaan de handen ineen voor de oprichting van nieuwe theater 'klups' voor kinderen in Almelo. Er komen groepen voor kinderen uit het regulier onderwijs en groepen voor kinderen met een beperking. Kinderen die geïnteresseerd zijn, mogen voor een gratis proeftheaterles komen op maandag 18 september in het Meester Siebelinkhuis.

Theaterschool Luna is in elf jaar tijd uitgegroeid tot de grootste jeugdtheaterschool van Overijssel. Theaterdocent Juliette Maarseveen heeft daarenboven decennialang ervaring in de jeugdzorg, en kent daardoor ook de doelgroep kinderen met een beperking. De samenwerking met De Klup Twente biedt Theaterschool Luna de gelegenheid om na Borne, Haaksbergen, Hengelo, Oldenzaal en Holten, ook in Almelo met theatergroepen voor kinderen en jongeren te beginnen. 'Daar zochten we al heel lang naar een mogelijkheid,' aldus Juliette Maarseveen. In Almelo komt er – naast een nieuwe theatergroep voor de jeugd - komt er een speciale Theaterklup voor kinderen met een beperking, waarover Maarseveen zichzelf ontfermt, met ondersteuning vanuit De Klup Twente. Bij grote belangstelling komen er meerdere groepen. Coördinator Jolanda Overdorp van stichting De Klup Twente verheugt zich op de samenwerking. 'We hebben bij De Klup Twente een heel succesvolle Toneelklup voor volwassenen. Die staat in oktober 28 en 29 oktober op de planken in de kapel van Hof 88 met een eigen productie.

Bekende Nederlanders

Theater voor kinderen heeft De Klup Twente nog niet, en het is geweldig dat Theaterschool Luna dat oppakt. De komst van kinderen uit het regulier onderwijs, juichen we heel erg toe. Dat is belangrijk voor de integratie. Nog mooier is het dat getalenteerde kinderen uit deze groep – als ze dat aankunnen – ook door kunnen stromen naar die andere theatergroepen. We hopen echt op veel belangstelling.' Theaterschool Luna houdt zich overigens niet alleen bezig met theaterlessen en opvoeringen. Ze produceert ook grote en kleine musicals en straattheater, zorgt voor workshops met bekende Nederlanders en organiseert theaterbezoeken en theaterreizen voor jonge theatermakers. Kinderen kunnen maandag 18 september meedoen aan een gratis proeftheaterles van Theaterschool Luna. De groep voor kinderen met een beperking is van 15.30 – 16.30 uur. De groep voor kinderen uit het regulier onderwijs is van 16.30 – 18.00 uur. Aanmelden is fijn, maar hoeft niet op juliette.maarseveen@hetnet.nl of telefoon 06-55583147.

Meer weten over theaterschool Luna? www.theaterschoolluna.nl

reageer als eerste
Meer berichten