Logo almeloosweekblad.nl


V.l.n.r.: Bas van der Wal ( trainer), Enrique Koc ( speler PFA uit Almelo) Frank de Jong ( trainer) en Roy de Vos ( trainer) genoten van het mooie Prestige Football Toernooi bij SV Almelo.
V.l.n.r.: Bas van der Wal ( trainer), Enrique Koc ( speler PFA uit Almelo) Frank de Jong ( trainer) en Roy de Vos ( trainer) genoten van het mooie Prestige Football Toernooi bij SV Almelo.

Prestige voetbaltoernooi verloopt prima

ALMELO-'Prachtig weer en vele toeschouwers, blijkbaar hebben we het verdiend', geeft Geert Rotman van SV Almelo aan. Het eerste Prestige voetbal toernooi voor jongens onder de 13 jaar verliep zonder wanklank. Het zonnetje deed de rest, al liepen sommige spelers wel een beetje rood aan of hadden kramp. De verschillende belegde broodjes en frisdrank vonden gretig aftrek, vooral bij het publiek.

Uit alle hoeken van Europa waren de talentjes naar Almelo gekomen om zich in de kijker te spelen. Dat deden ze, zoals Marley Bonse uit Utrecht. Hij gaf in de eerste wedstrijd twee assists en maakte een doelpunt, vertelt zijn trotse vader Reilif Bonse. Hij gaat zoveel mogelijk mee naar de wedstrijden van zijn zoon, zelf heeft hij niet zoveel met het voetbalspel. Hij was jarenlang lid van de atletiekvereniging Hellas. 'Dat hardlopen heeft hij natuurlijk van mij', zegt hij lachend. De PFA (Prestige Footbal Academie) is ook met een eigen team uit deze regio naar dit toernooi gekomen. De prestaties vallen nog een beetje tegen roepen de jongens. 'Tegen Helsinki waren we echt beter maar toch verloren we met 1-0', vertelt Micky die zelf bij Vogido in Enschede speelt. Ook de Almeloër Enrique Koc speelt in het prestige team mee. Hij geeft aan dat hij als aanvallende middenvelder speelt. 'Ik moet veel lopen in het veld en dat doe ik graag', vertelt hij. Volgend jaar gaat hij naar de middelbare school 't Noordik. 'Misschien wordt het nog wel de 'lootschool', geeft hij trots aan. Enrique vindt het geweldig dat het toernooi in Almelo is. 'Nu eens een keer niet zover reizen en meer vrienden en bekenden kunnen komen kijken'. Vitesse uit Arnhem ging uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis, tweede werden de voetballers van Sparta uit Rotterdam. De spelers van Hannover '96 pakten de derde plaats. De jongens van de Prestige Football Academie werden uiteindelijk 7e. Al met al kon iedereen tevreden zijn over het goed verlopen toernooi.

Reageer als eerste
Meer berichten