Logo almeloosweekblad.nl


Kunstenares Martine Evenhuis kijkt er naar uit om om met de kinderen aan de slag te gaan tijdens de workshop
Kunstenares Martine Evenhuis kijkt er naar uit om om met de kinderen aan de slag te gaan tijdens de workshop

Jubilerende Atelierroute met originele workshop

Door: Marion Wesselink

ALMELO-  In het kader van haar 25 jarig bestaan geeft de Atelierroute een bijzonder cadeautje weg. Op woensdag 13 september wordt van 15.00 uur tot 17.00 uur door kunstenares Martine Evenhuis een hele originele gratis workshop gegeven voor kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. De workshop vindt plaats in het atelier aan de Nicolaas Beetsstraat 26 in Almelo.
Martine Evenhuis is al jaren een bekend kunstenares met vooral keramische kunstwerken. De laatste jaren is ze vooral met batik bezig. Ze verzorgt onder de naam Kijk en Doe regelmatig workshop voor kinderen in allerlei leeftijden. Voor de workshop op woensdag 13 september kunnen basisschoolkinderen zich via de website www.openateliersalmelo.nl aanmelden  Er is niet zo heel veel ruimte dus snel aanmelden is belangrijk, vol is vol. Er wordt aan de kinderen gevraagd in oude kleding naar de workshop te komen. Tijdens de workshop worden levensgrote zelfportretten gemaakt. De kinderen krijgen voordien eerst een soort uitleg van de kunstenaar over allerlei houdingen met betrekking tot het lichaam. Vervolgens mogen ze aan de slag. 
Martine is ook een van de deelnemers aan de Atelierroute op 23 en 24 september. Tijdens deze route biedt Martine mogelijkheden tot kinderopvang aan en kunnen de ouders nog eens rustig verder kijken. Beide dagen kan men een kijkje in de keuken nemen van verschillende kunstenaars van 11.00 uur en 17.00 uur. Tijdens de atelierroute worden de werkstukken die op 13 september gemaakt zijn tentoon gesteld.

Reageer als eerste
Meer berichten