Logo almeloosweekblad.nl


Wil jij een ander blij maken?

REGIO - Enthousiast en gezellig mens gezocht die één keer in de week iets wil ondernemen met één van de hulpvragers. Denk aan een praatje maken, samen de krant lezen, een wandeling of fietstochtje maken, boodschappen doen of samen een kopje koffie drinken in de stad. Er is van alles mogelijk. Het Steunpunt Mantelzorg Almelo zet vrijwilligers in om mantelzorgers (mensen die langdurig zorgen voor een ziek familielid) te ondersteunen. Als vrijwilliger neem je voor een korte tijd even wat lichte zorgtaken over, zodat de mantelzorger iets voor zichzelf kan doen. Daarnaast kun je als vrijwilliger ingezet worden bij mensen die alleen wonen en behoefte hebben aan wat gezelschap. Het gaat dan vaak om mensen die door ziekte of ouderdom beperkt zijn in hun dagelijks leven, waardoor ze steeds minder mensen zien en ontmoeten. Vrijwilligerswerk bij het Steunpunt kan op verschillende manieren en tijden. Je kunt zelf aangeven wanneer je ingezet wilt worden en naar welke activiteit jouw voorkeur uitgaat. Voor beiden moet het een meerwaarde hebben en gezellig en leuk zijn.

Openstaande hulpvragen zijn onder andere:

Man van eind tachtig voelt zich alleen na het overlijden van zijn vrouw. Hij zou graag bezoek ontvangen van iemand die samen met hem dingen wil ondernemen. Vrouw van eind vijftig, openhartig en soms heftig karakter vanwege hersenletsel door herseninfarct zoekt iemand die 1x per week iets met haar wil ondernemen. Bijvoorbeeld een keertje gaan winkelen omdat ze dat in haar eentje lastig vindt.

Lieve vrouw van zestig jaar met psychische problematiek zoekt iemand die haar wekelijks kan bezoeken.

Vrouw van 84 jaar met geheugenproblemen zoekt iemand die graag met haar wil kaarten. Het liefst een vrouwelijke vrijwilliger.

Ook zijn er verschillende mensen die graag een wandelmaatje willen.

Telefoon: 085-7731720 en vraag naar consulent van Almelo (Anne van der Raadt, Jacquelien ter Beek of Gerda Wessels. Het kantoor is gevestigd in MC De Kolk, Bornerbroeksestraat 42. Email: almelo@siztwente.nl www.siztwente.nl

reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten