Logo almeloosweekblad.nl


Gerard Cornelisse, producent van 'Het Verzet Kraakt' heeft er alle vertrouwen in dat er rond het Indiëterrein straks een prachtig theaterspektakel plaats vindt!
Gerard Cornelisse, producent van 'Het Verzet Kraakt' heeft er alle vertrouwen in dat er rond het Indiëterrein straks een prachtig theaterspektakel plaats vindt!

Voorbereidingen liggen op koers

ALMELO - 'Al zie je het allemaal nog niet in beeld, de grote brug over het water is klaar en betaald, de grote tribune met fraaie kuipstoeltjes is in de werkplaats gebouwd, de speciale trein is onderweg, verschillende kostuums hangen al aan het kledingrek, de repetities van de cast en de orkesten zijn in volle gang en het kraakbier ligt in de schappen, kortom de voorbereidingen voor 'Het Verzet Kraakt', liggen op koers,' aldus producent Gerard Cornelisse.

'Op 29 augustus staat alles en iedereen er voor de grote musical 'Het Verzet Kraakt', daar ben ik van overtuigd,' geeft Cornelisse duidelijk aan. Het is al weer ruim vijf jaar geleden dat Willem van Walderveen met zijn plannen om ooit nog iets te doen met de bankoverval uit 1944, op tafel kwam. Het succes van Katoen en Nu bracht meerdere mensen samen die besloten om Twentebreed van de bankroof op de Nederlandse Bank in Almelo uit die tijd, een heel groot gebeuren te maken. Zes burgemeesters van de plaatsen Tubbergen, Rijssen, Twenterand, Nijverdal , Wierden en Almelo werden bij het geheel betrokken en doen ieder op hun eigen manier mee. Professionals en vrijwilligers werken samen om alles goed van de grond te krijgen. Het theatergebeuren ligt voor het grootste deel in handen van Ellen Williams, Inge Schuller en Tonny Buitink hebben het leeuwendeel van het facilitaire gebeuren voor hun rekening. Regisseur Jasper Verheugd heeft de regie in handen. 'Doordat heel veel via amateurs gebeurt gaat het allemaal veel minder snel, maar zeker net zo goed en gedreven,' laat Cornelisse nog maar eens weten. Gerard Cornelisse geeft aan dat hij met zijn 64 jaar in zijn pensioentijd zit. Hij kan zich volledig met deze musical bezig te houden. 'Het is een project van verschillende burgemeesters en juffrouw Saartjes en dan ben ik een beetje de Swiebertje van het toneelstuk.' Hij is er gevoelsmatig momenteel bijna vierentwintig uur per dag mee bezig. Een 'toneelstuk' waar een maand lang bijna dagelijks ruim 1000 mensen van genieten. Het Verzet Kraakt' draait om de grootste bankroof aller tijden en wordt een spektakel waar niet Almelo maar heel Twente trots op mag zijn. Zie ook www.hetverzetkraakt.nl

Winactie

Het Almelo's Weekblad mag in samenwerking met theaterproductie Het Verzet Kraakt totaal 20 kaarten weggeven voor de voorstellingen van woensdag 30 augustus en 6 september. Wilt u kans maken hierop? Stuur dan een e-mail o.v.v. Het Verzet Kraakt voor maandag 7 augustus naar redactie@almeloosweekblad.nl Geef ook uw voorkeur qua datum op. Prijswinnaars ontvangen persoonlijk bericht!

Reageer als eerste
Meer berichten