Logo almeloosweekblad.nl


De E-spelers van Heracles Almelo met prof Brian Hessing op de tweede rij 2e van links
De E-spelers van Heracles Almelo met prof Brian Hessing op de tweede rij 2e van links

Presentatie jeugdteam eSports

ALMELO - Heracles Almelo start als eerste Eredivisieclub met een eigen opleiding voor eSports. Zes talentvolle spelers presenteerden zich vrijdag 21 juli voor de eerste keer in het Polman Stadion in Almelo. De eJeugd zal worden getraind door Bryan Hessing, fulltime eSpeler van Heracles Almelo.

De jongeren gaan Heracles Almelo vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. De beste jeugdspeler zal doorstromen als tweede eSpeler, achter Hessing. De eJeugd bestaat op dit moment uit Gunnar Nieuwenhuis (16), Rik Weits (18), Melih Bingöl (19), Finn Mulder (13), Tim Slaghekke (16) en Sjors ten Tije (18). Manager eSports van Heracles Almelo, Arnoud Schonis, is verantwoordelijk voor het scouten van nieuw eSports-talent. Voorlopig wordt die in de eigen regio gezocht. 'Ik ben ervan overtuigd dat we met de Heracles eJeugd geschiedenis schrijven,' aldus eSpeler Rik Weits. 'De ontwikkelingen wijzen erop dat eSports alleen maar groter wordt. Ik voel me vereerd dat ik tot de eerste lichting behoor bij Heracles Almelo. Ik ga er alles aan doen om de club, ook op toernooien, zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.'

Scouten van talent
Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles Almelo, verklaart de keuze om te starten met de eJeugd: 'Met de eJeugd breiden we Team Heracles eSports uit en zorgen we ervoor dat we getrainde en kwalitatieve eSpelers in huis hebben. De spelers zullen Heracles Almelo ook op het hoogste niveau vertegenwoordigen. Onze jongere doelgroep heeft nu tevens de kans om eSports voor Heracles te spelen en kan regelmatig deelnemen aan FIFA-toernooien in onze eBox. Dat zijn momenten waarop ze mogelijk gescout worden.' Inmiddels zijn alle Eredivisieclubs in Nederland in meer of mindere mate actief met eSports en dan met name het populaire spel FIFA17, de virtuele tegenhanger van profvoetbal.

Belangrijke vaardigheden
De jonge talenten worden voortaan iedere week getraind door Bryan Hessing in de eBox, een speciale skybox waar 36 gamers tegelijk FIFA kunnen spelen. De groep wordt opgeleid om Heracles Almelo als Team Heracles eSports te vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Hessing: 'Als eSpeler van Heracles Almelo vertegenwoordig ik de club in de Nederlandse E-Divisie en op nationale en internationale toernooien. Nu mag ik ook jonge talenten opleiden. Behalve gametraining deel ik met hen mijn toernooi-ervaring, zoals afgelopen voorjaar bij de Regional Final in Madrid en de FIWC in München. Daarnaast gaat het om aspecten als onder meer fysieke en mentale fitheid, belangrijke zaken om je te kunnen ontwikkelen als eSpeler.' De eJeugd zal als team deelnemen aan FIFA-toernooien. Hoofdsponsor eSports bij Heracles is schoonmaakconcern Asito.

 

De eJeugd werd afgelopen vrijdag gepresenteerd aan de pers

Reageer als eerste
Meer berichten