Logo almeloosweekblad.nl


Editie Wielercafé 2016. Dit jaar ontvangt Eddy van der Ley, Joost Posthuma en Eddy Planckaert
Editie Wielercafé 2016. Dit jaar ontvangt Eddy van der Ley, Joost Posthuma en Eddy Planckaert

Wielercafé met ex-wielerprofs Eddy Planckaert en Joost Posthuma

ALMELO - Het heeft er om gespannen: kan de Profronde Almelo weer een mooi Wielercafé van de grond tillen? Want voor alle onderdelen van het Profrondeprogramma moeten ieder jaar opnieuw sponsors worden gevonden - en die waren er eind juni nog niet. Twee lokale ondernemingen, Koopman Tweewielerspecialist en Obifit Sportcentrum, reikten de helpende hand. Zij maken een spetterende derde editie mogelijk van het Wielercafé, woensdag 23 augustus. Zodra de toezeggingen van rijwielspeciaalzaak Koopman Tweewielerspecialist en Obifit Sportcentrum binnen waren bij het bestuur van de Profronde zijn de gasten voor het Profronde Wielercafé 2017 vastgelegd. Dit keer komen de Belgische oud-renner, tv-persoonlijkheid en wielercommentator Eddy Planckaert en ex-wielerprof Joost Posthuma (profrenner in de periode 2004 - 2012). Sportjournalist Eddy van der Ley presenteert het programma. Het Wielercafé is in 2015 door de Profronde Almelo geïntroduceerd. Het paste helemaal in het streven van het bestuur om het criterium op te waarderen tot een meerdaags feest voor iedereen. De eerste editie was in 't Hookhoes. Het succes was evident: het publiek hing er met de benen uit. Vorig jaar verkaste het Wielercafé met zijn gasten naar het VIP-paviljoen (pand Scheer en Foppen), maar dit jaar keert het side-event terug naar het bier- en wijnlokaal 't Hookhoes aan het Amaliaplein. 'Belangrijk zijn een sfeervolle ambiance en interessante gasten', aldus bestuurslid Ritse Gierveld. 'De eerste aflevering bij 't Hookhoes was geweldig, dus daar gaan we weer naar toe.'

Meet & Greet

Voor echte wielerliefhebbers is het mogelijk om voorafgaand aan het Wielercafé aan te schuiven bij Eddy, Eddy en Joost. Hier zijn kosten aan verbonden. Aanmelden hiervoor kan bij secretariaat@profronde.nl

Belangrijke zeges

De hoofdgast dit jaar staat garant voor een leuke, humoristische avond. Planckaert is namelijk meer dan een succesvolle oud-wielrenner met belangrijke zeges als Omloop Het Volk, de Brabantse Pijl, de Ronde van Vlaanderen en (vooral) Parijs-Roubaix op zijn naam en etappeoverwinningen in alle drie grote rondes (Tour de France, Vuelta en Giro).

Posthuma sloot in 2012 zijn carrière als profrenner af, 31 jaar oud. Tien jaar was hij wielerprof, specialist tijdrijden. Zijn eerste profoverwinning behaalde hij 12 maart 2005 toen hij de zesde etappe in de allereerste Pro Tour-wedstrijd, Parijs-Nice, won. Enkele jaren na zijn laatste koers maakte hij in 2016, op 35-jarige leeftijd, zijn marathondebuut in Enschede. Posthuma volgt in 2018 Rik Reinerink op als koersdirecteur bij de wielerklassieker Ronde van Overijssel.

Het Profronde Wielercafé Bla, bla bier en bitterballen met ex-profrenners Eddy Planckaert en Joost Postuma en presentator sportjournalist Eddy van der Ley is woensdag 23 augustus in bier- en wijnlokaal 't Hookhoes. Aanvang 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.profrondealmelo.nl of op de avond van het Wielercafé in 't Hookhoes. De Profronde Almelo is op vrijdag 25 augustus.

reageer als eerste
Meer berichten