Logo almeloosweekblad.nl


V.l.n.r. Buurtdames: Monique, Marie, Jeannette, Ciska, Martje met helemaal rechts wijkondersteuner Anne Marie Pleyhuis (Lucinda ontbreekt op de foto wegens ziekte)
V.l.n.r. Buurtdames: Monique, Marie, Jeannette, Ciska, Martje met helemaal rechts wijkondersteuner Anne Marie Pleyhuis (Lucinda ontbreekt op de foto wegens ziekte)

Vrijmarkt Buurtkamer de Hagendoorn

ALMELO – 'We waren vorig jaar rond deze tijd zo kwaad toen bekend werd dat de Hagendoornschool moest sluiten! Maar ja, daar was op dat moment toch niks meer aan te veranderen, dus hebben we besloten ons te richten op de kansen die het bood.'

Om een lang verhaal kort te maken: zes rond de voormalige school wonende dames hebben inmiddels het beheer over Buurtkamer de Hagendoorn. Zij worden bijgestaan door Scoop wijkondersteuner Anne Marie Pleyhuis, die aangeeft dit een hele eer te vinden. 'Zelf noemen ze het 'een zware bevalling', maar ik vind het onvoorstelbaar knap wat zij, in korte tijd al voor elkaar gekregen hebben.'

Vrijmarkt 15 juli

Op zaterdag 15 juli van 12.00 tot 16.00 uur wordt er een gezellige vrijmarkt gehouden, waarbij het Sportbedrijf zorgt voor een leuk kinderprogramma en DJ Roy garant staat voor een gezellig muziekje. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten. Er is van alles (koffie, thee, broodjes) te koop en voor de kinderen is de ranja gratis. 'Kortom, volop reuring en gezelligheid in de Goossenmaat, dat is waar we het voor doen,' aldus Lucinda, Jeannette, Monique, Ciska, Martje en Marie. 'In februari kregen we de sleutel en een klein aanjaagbudgetje van de gemeente. Al snel zijn we begonnen met een buurtinloop met gratis koffie, om de mensen te vragen wat zij het zouden willen in deze school. Daar kwam van alles uit: in april hebben we een 'Lentemarkt' georganiseerd en op 5 mei hielden we onze eerste vrijmarkt. Omdat de reacties daarop zo overdonderend positief waren, hebben we besloten dat dit voor herhaling vatbaar is.

TAV-de Talenten wil wat betekenen voor de buurt

Leuk is, dat TAV-de Talenten, het nieuwe assistent vrijwilliger project van Stichting De Klup Twente, meedoet aan de vrijmarkt met een open dag. Zij huren één van de voormalige klaslokalen en wil graag bekend maken dat buurtbewoners bij hen (ingang Elzenstraat) elke woensdagmorgen van harte welkom zijn voor kleine klusjes. Bijvoorbeeld fietsreparaties of hulp bij problemen met de computer. Alle plannen worden gepresenteerd en als het mooi weer is, kunnen kinderen lol maken met waterballonnen.' Over de invulling van de andere ruimten in het voormalige schoolgebouw zijn de dames nog in overleg met de gemeente.

Meer informatie: a.pleyhuis@scoopwelzijn.nl. Wie meer wil weten over de buurtinloop (elke woensdagochtend en donderdagmiddag) of zich gratis wil aanmelden voor de Vrijmarkt op 15 juli kan een kijkje nemen op de Facebookpagina van Buurtkamer de Hagendoorn (Wilgenstraat 11, tel. 06-50624591).

4 reacties
Meer berichten