V.l.n.r.: Lonneke Oosting, Koen Verheijen en Iris Boogerd
V.l.n.r.: Lonneke Oosting, Koen Verheijen en Iris Boogerd

PodoTwente opent haar deuren in Noord Oost Twente

Algemeen

TWENTE - Sinds oktober zijn Iris Boogerd, Lonneke Oosting en Koen Verheijen gestart met PodoTwente. Alle drie de podotherapeuten zijn voor zichzelf begonnen na jaren in loondienst te zijn geweest. “We merken dat de zorg de laatste jaren veranderd is, we zijn voor onszelf begonnen om kleinschalig en patiëntgericht te kunnen werken”, vertellen drie kersverse ondernemers. 

Wat het drietal bindt is de liefde voor hun vak. “We staan te popelen om Twentenaren van allerlei voorkomende voetklachten af te helpen. Bij PodoTwente kunnen alle Twentenaren terecht met klachten aan de voeten, tenen, maar ook met klachten die voortvloeien vanuit problemen met de voeten. Denk hierbij aan knie- of rugklachten”, aldus Iris die sinds oktober is gestart met haar praktijk in schoenenwinkel Gert de Olde in Almelo. “Ons doel is dat we mensen zo lang mogelijk willen laten bewegen”, vertelt ze enthousiast. “We behandelen mensen met concrete klachten. Ook vanuit preventief oogpunt helpen we mensen zoals sporters, mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten, kinderen en ouderen.”

Het drietal kan bogen op ruime ervaring als podotherapeut. Lang werkten ze in loondienst. In die periode rondden ze verschillende opleidingen en cursussen af. Iris en Lonneke horen zelfs bij de eerste lichting kinderpodotherapeuten. Naast de algemene- en kinderpodotherapie, heeft Lonneke, die onlangs haar praktijk opende in Borne zich de laatste tijd verdiept in de manuele therapie van de voet en in voetentraining. 

Voor zowel Oosting, Boogerd als Verheijen geldt dat ze ervan zijn overtuigd dat de juiste mix van behandelingen en oefeningen cruciaal is voor het behalen van het beste resultaat. “We hebben aandacht voor de patiënt en kijken verder dan alleen de voet. Bij een eerste onderzoek nemen we uitgebreid de tijd om te kijken naar het bewegen van de voet en de houding van het lichaam. Elke mogelijke aanpassing van de voet heeft invloed op de rest van het lichaam”, aldus Koen, die al een locatie heeft in Ootmarsum en vanaf 2 januari ook begint in Denekamp.

Vergoeding voor podotherapie gaat vanuit de aanvullende verzekering en is afhankelijk van welke zorgverzekering men heeft. Mensen met een verhoogd risico op wonden aan de voeten kunnen in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van huisarts of specialist noodzakelijk.

PodoTwente is te bereiken via www.podotwente.nl

Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 15 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03