Blije gezichten op de Dag van de Mantelzorg. (Foto: Herman Wanschers)
Blije gezichten op de Dag van de Mantelzorg. (Foto: Herman Wanschers) Foto: Herman Wanschers

Een pakketje met lekkers voor 555 mantelzorgers in Almelo maakt blij

Algemeen

Bij 555 mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit gemeente Almelo ging op 9 of 10 november de deurbel. Iedereen die opendeed, trof een bezorger met een brede glimlach én een pakketje aan. Een klein presentje van Mantelzorg Almelo om uit te drukken hoezeer hun dagelijkse ondersteuning wordt gewaardeerd in het besef dat ze het niet makkelijk hebben. De geste sloeg geweldig aan, hier en daar is zelfs een traantje weggepinkt.

Almelo - Vrijdag 10 november was de jaarlijkse dag van de Mantelzorg. In Almelo staat Mantelzorg Almelo hier altijd bij stil. Lange tijd werd voor mantelzorgers een leuke, ontspannende activiteit georganiseerd, van lachcursussen met muziek of een high tea tot en met een heerlijk diner.

Omdat keer op keer bleek dat flink wat mantelzorgers niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan zo’n activiteit, gooide Mantelzorg Almelo het vorig jaar over een andere boeg. Iedere mantelzorger die stond ingeschreven bij Mantelzorg Almelo kreeg een kaartje met een bedankje en een bos bloemen aan huis bezorgd. Die reacties waren zó enthousiast dat besloten is om ook dit jaar de mantelzorgers thuis te verrassen. Niet met een bloemetje, maar met een andere surprise, waarvoor een lokale onderneming (Brownies & DownieS) werd ingeschakeld. De bloemenhulde van vorig jaar leverde niet alleen veel blije gezichten op, maar ook een enorme boost in het aantal aanmeldingen. Mantelzorg Almelo bezorgde vorig jaar 469 bloemenstruikjes, dit jaar gingen er 555 pakketjes met overheerlijke brownies én een tegoedbon van die lunchroom de deur uit. Eigenaar Andre Jansen van Brownies & DownieS had er een monsterklus aan. Zijn medewerkers zijn al maanden bezig met het versieren en inpakken van de tasjes en al weken van te voren waren zij druk met het bakken van 2.220 brownies. De dagen ervoor werd er tot in de late uurtjes gewerkt om de brownies te versieren en klaar te leggen voor de twee teams van bezorgers die de pakketjes hebben rondgebracht.

De eerste twee doosjes met brownies werden uitgereikt samen met wethouder Eugene van Mierlo aan twee mantelzorgers. Van Mierlo heeft persoonlijke ervaring als mantelzorger en kan zich als geen ander verplaatsen in mensen die (dagelijks) zorgen voor een naaste, aldus Mantelzorg Almelo. De wethouder nam alle tijd voor een goed gesprek en daardoor was er al snel niets meer over van de zenuwen die de mantelzorgers voor de overhandiging toch wel een beetje plaagden. De opmerking ‘Wat een leuke ochtend’, was er te horen.

Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 18 uur geleden
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30
Afbeelding
Lees de nieuwe editie van Almelo's Weekblad 14 mei, 08:00