Emil Hansson in duel met Hidde ter Avest van FC Utrecht. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Emil Hansson in duel met Hidde ter Avest van FC Utrecht. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles moet thuisnederlaag slikken

Algemeen

Je kunt een tegenstander precies op het verkeerde moment tegenkomen. Het overkwam Heracles zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De nieuwe ploeg van trainer Ron Jans zegevierde op Erve Asito met 1-3.

Almelo - Heracles versus Utrecht was de strijd tussen de nummers 7 en 16 van de Eredivisie. Heracles stond op 6 punten uit 3 wedstrijden en Utrecht stond na 4 wedstrijden nog op nul. Het kostte trainer Michael Silberbauer de kop. Niemand minder dan Ron Jans nam het van hem over. Jans was succesvol geweest bij FC Twente en zou een sabbatical van een jaar nemen, maar zat zaterdag toch echt op de bank bij Utrecht. En daar trof Heracles het niet mee. Niet om alle lof aan Jans toe te dichten, maar het team dat in Almelo het veld op kwam was een andere ploeg dan die in de vier voorgaande wedstrijden geen punt pakte. Met een uitblinkende Mats Seuntjens voorop werd Heracles zoek gespeeld. Ole Romeny schoot al vroeg de 0-1 binnen op aangeven van Seuntjens, waarna Seuntjens tot twee keer toe dicht bij de 0-2 was. Die 0-2 viel vlak rust alsnog toen Victor Jensen raak kopte. Heracles zag intussen de gelijkmaker van Mohamed Sankoh na een voorzet van Emil Hansson afgekeurd worden vanwege hands. Nog voor de 0-2 van Jensen kopte Sankoh uit een voorzet van Hansson op de lat.

Trainer John Lammers wisselde in de rust Mario Engels en Bryan Limbombe voor Thomas Bruns en Abed Nankishi. Het leidde tot nieuw elan en tot de knappe 1-2 van Nankishi die een fraaie solo afsloot met een stift. Heracles had nog een half uur om een thuisnederlaag te voorkomen, maar slaagde niet in die missie. Ook omdat Utrecht niet ophield met het stichten van gevaar, waardoor doelman Michael Brouwer meerdere keren vol aan de bak moest. Dat ging goed, waardoor Heracles mocht blijven hopen tot de vierde minuut in de extra tijd en Navajo Bakboord een voorzet vanaf rechts in eigen doel schoot, 1-3.
Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen FC Volendam, de enige club in de eredivisie die nog nul punten heeft...

Ondanks de thuisnederlaag tegen FC Utrecht staat Heracles Almelo nog steeds keurig in het linker rijtje. De ploeg van John Lammers staat negende met 6 punten uit 4 wedstrijden. Met een achtste plek voor PEC, een zevende voor Go Ahead en een derde voor FC Twente staan alle vier Overijsselse clubs in het linker rijtje. Volendam, de tegenstander van zaterdag voor Heracles in Volendam, staat laatste met 0 uit 4 en doelcijfers van 3-11. Aanvang wedstrijd 16.30 uur.

Afbeelding
Luistermiddag en lezingen in Natuurhus 1 uur geleden
Afbeelding
Heracles laat het weer eens afweten 3 uur geleden
Afbeelding
Lezing Historische Kring over putten 5 uur geleden
Afbeelding
Mijlpaal in duurzaamheid 5 uur geleden
Afbeelding
Boerderij Beeklust wint de Stadsprijs 5 uur geleden
Afbeelding
De ijsbaan is open! 5 uur geleden
Afbeelding
'Gelders' concert in de Grote Kerk 10 dec., 13:30
Afbeelding
Regionale actie 'Stoppen met roken' 9 dec., 13:45