Mercedes Muñoz bij de praktijk.
Mercedes Muñoz bij de praktijk. Foto:

Echo en Verrichtingen Centrum Mercedes houdt open huis

Algemeen

In verband met de opening op 1 september van haar praktijk Echo en Verrichtingen Centrum Mercedes en het AAA-QuickScan-Centrum Almelo houdt Mercedes Muñoz-Boza Ferres zaterdag 23 september van 14.00 tot 17.00 uur een open huis op de locatie Wonner 16. “Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u dan kennismaken met mij en mijn praktijk. De voorzitter van de Aortastichting zal ook aanwezig zijn.’’

Almelo - De AAA-QuickScan voor senioren is nu ook mogelijk in Almelo. “Als Verpleegkundig Specialist/Echografist is het voor mij een belangrijke stap om een eigen praktijk te openen met als doel mensen te helpen met het op korte termijn (binnen 48 uur) maken van een echo, en met het uitvoeren van kleine medische verrichtingen. In de ziekenhuizen moeten mensen namelijk meestal 4 tot 16 weken wachten om een echo van de buik of transvaginaal te kunnen laten maken. Daarnaast ga ik vanuit Almelo voor de Aortastichting een regiofunctie vervullen voor het aanbieden en verrichten van een preventieve AAA-QuickScan. Ik vind het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn dat ze bij mij gescreend kunnen worden op het eventueel hebben van een aneurysma in de buikaorta’’, aldus Mercedes. 

Sinds 2016 is zij Verpleegkundig Specialist en zelfstandig behandelaar met als specialisatie ONCO/GE chirurgie. “In de loop van de jaren heb ik me ontwikkeld tot een professionele zorgverlener met oog voor de patiënt en oog voor kwalitatieve zorg. Na bijna 30 jaar ziekenhuiservaring, waarbij ik het grootste gedeelte werkzaam ben geweest op de afdelingen ONCO/GE chirurgie, Intensive Care, Thorax IC en Recovery van de ziekenhuizen MST en ZGT, nam ik in 2020 de overstap naar de 1e lijn(huisartsenpraktijk) en heb ik niet stilgestaan. Zo heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van echografie, gynaecologie en kleine chirurgie. Omdat de laatste jaren de wachtlijsten zo toenemen in de 2de lijn wilde ik graag een praktijk openen, waarbij patiënten laagdrempelig en vakkundig eerder geholpen kunnen worden met betrekking tot echografie, maar ook als het gaat om kleine verrichtingen, zoals een spiraal plaatsen of een moedervlek beoordelen.’’ De Aortastichting biedt 50-plussers de mogelijkheid om door echo-onderzoek te laten controleren of er sprake is van een aneurysma. Het resultaat is direct beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen zich op eigen initiatief, zonder medische verwijzing, melden bij AAA-QuickScan-Centrum-Almelo, via 06-22872429 of www.echomercedes.nl. Het onderzoek kost 50 euro.

Afbeelding
Challenge 14 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 14 uur geleden
Special TV bij RTV Oost!
Geniet van de Special TV Muziekshow op RTV Oost 16 uur geleden
Afbeelding
Almelose Faylinn Pattileamonia is Miss Beauty of Overijssel 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Vermaak bij FUN-IE-FIT 3 mrt, 10:19
Afbeelding
Hubert van Mastrigt zet Almelo op de kaart 2 mrt, 10:16
Het Koninklijk Symphonie Orkest Cecilia. Eigen foto.
Familieconcert in de Waterstaatskerk 1 mrt, 15:21
Afbeelding
Open dag Trein Hobby Club Almelo 1 mrt, 12:03