René Remie was o.a. keeper bij Heracles. (Foto: familie Remie)
René Remie was o.a. keeper bij Heracles. (Foto: familie Remie) Foto:

Crowdfundingactie voor René Remie is een doorslaand succes

Algemeen

De inzamelingsactie voor voetbaltrainer René Remie is een hartverwarmend succes geworden. Op het moment van schrijven is al bijna 96.000 euro ingezameld. 

ALMELO - De 38-jarige voetbaltrainer werd op zaterdagochtend 5 november 2022 plotseling onwel toen hij als coach langs de lijn stond voor een voetbalwedstrijd van zijn beide zoons, Tijn en Sam. Hij werd misselijk en omstanders belden een ambulance. In het ziekenhuis constateerden de artsen dat hij een hersenbloeding had in zijn hersenstam. Zijn toestand verslechterde snel, waarop hij kunstmatig in slaap gebracht werd.


Herstel
Een lange, onzekere tijd volgde. Herstel bleek moeizaam; René Remie kampt namelijk met het ‘locked-in syndroom’. Hij zit effectief gevangen in zijn eigen lichaam; volledig bewust van de omgeving maar door verlamming kan hij niet bewegen of communiceren. Dit vergt uiteraard een hoog niveau van medische zorg en ondersteuning.

Weer naar huis
De afgelopen tijd is René begonnen met revalidatie, momenteel met een intensief traject bij het Roessingh in Enschede. René’s familie hoopt uiteindelijk hem zo snel mogelijk weer thuis te hebben. Maar gezien zijn huidige beperkingen zijn er wel veel aanpassingen nodig van de woning. Ook wil men graag een rolstoelbus aanschaffen om zo redelijk zelfstandig te kunnen zijn, zonder dat men afhankelijk is van taxivervoer. Geschatte kosten voor dit alles: 70.000 euro.

Crowdfunding
Om het geld bijeen te krijgen werd een crowdfundingactie opgezet. Via https://steunactie.nl/actie/help-rene-terug-naar-huis/-24292 doneerden inmiddels ruim 3.818 mensen een totaalbedrag van bijna 96.000 euro. De meesten doneerden kleine bedragen zoals 10, 20 euro - maar er waren ook de nodige gulle gevers. Niet verwonderlijk, aangezien René Remie trainer was bij diverse clubs in de regio. Daarnaast werd de crowdfundingactie ook opgepakt door veel regionale media. De familie is uiteraard bijzonder dankbaar voor alle donaties en de vele steunbetuigingen die hen hebben gesterkt de afgelopen tijd.

Afbeelding
Op 'safari' met kinderen 9 uur geleden
Een OpStap excursie naar De Doorbraak. (Foto: Clifton Buitink)
OpStap excursie naar de Doorbraak 13 uur geleden
Afbeelding
Actief Almelo pakt uit in de meivakantie 26 apr, 14:22
Afbeelding
Lezing over Marja van Elsberg 26 apr, 12:15
Afbeelding
Fontein Grotestraat gesloopt FOTO'S 26 apr, 10:58
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 12:17
Een werk van Elsa Snijder.
Kunstenaars tonen zich bij Open Ateliers 25 apr, 09:35
Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 24 apr, 12:24