<p>Echografiepraktijk TwentheCentrum uit Almelo helpt patiënten pijn te lokaliseren én te behandelen.</p>

Echografiepraktijk TwentheCentrum uit Almelo helpt patiënten pijn te lokaliseren én te behandelen.

Vanuit Almelo pijn lokaliserenen behandelen met echografie

ALMELO - ‘’Leren leven met pijn kan een harde wissel trekken op iemands dagelijks functioneren en daarmee op de levensvreugde. Misschien is niet iedereen op de hoogte van de methode van echografie: Met een uiterste precisie is de oorzaak van de pijn te lokaliseren én te behandelen’’, aldus Annemarie Avenarius van Echografiepraktijk TwentheCentrum uit Almelo.

De nu gepensioneerde radioloog Dr. H.A. Avenarius is het brein achter de pijnbestrijding via echografie. Zijn doel was mensen met onbegrepen of onvindbare klachten te helpen.

Zijn dochter Annemarie Avenarius legt uit: “We gaan echt op zoek naar de achterliggende oorzaak van klachten. Soms zijn mensen ten einde raad en heeft röntgen- en MRI-onderzoek in het ziekenhuis niets opgeleverd. Met echografie is dat vaak heel goed en heel nauwkeurig op te sporen én te behandelen. Het is in feite het zichtbaar maken van de weke delen.”

Dr. Avenarius heeft in samenwerking met collega’s in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gekeken hoe de echografie een belangrijke rol kan spelen in pijnbestrijding en heeft dit tot in detail uitgewerkt. Zo’n 30 tot 40 jaar hebben ze erover gedaan om de specialisatie te ontwikkelen en gestalte te geven met Echografiepraktijk TwentheCentrum. “De ontwikkeling van de echo-apparatuur gaat in razend tempo en wij volgende de laatste trends en updates op de voet”, zegt Annemarie.

Bij Echografiepraktijk TwentheCentrum hebben ze al veel successen geboekt met pijn- en klachtenbestrijding aan schouder, nek en boven- en onderrug, knie, elleboog/onderarm, hand/pols, voet/enkel, heup/bil/bovenbeen, buikwand/lies/bekkenbodem en chronische pijn. Te denken valt aan achillispeesklachten, hielspoor, tennisarm, frozen shoulder of een whiplash. “Ook nu tijdens de crisis werken veel mensen thuis en zitten aan de keukentafel. Een verkeerde houding leidt tot compensatie en zo is de ene klacht een gevolg van de andere. Daardoor bewegen mensen minder en pijn kan vermoeidheid en lusteloosheid veroorzaken. Zo raken ze in een vicieuze cirkel. En door corona zoeken mensen nu minder snel hulp omdat ze de zorg willen ontlasten. Ook dan kan een bezoek aan onze praktijk de oplossing bieden.”

Naast deze klachten kan echografie ook helpen bij het opsporen van nier- en galstenen en bij verhelpen van een pees- of slijmbeursontsteking. Ook de lever en de aorta kunnen onderzocht worden. Annemarie: ‘’Twijfel je over een bobbeltje of knobbeltje? Dan kun je die bij hen laten onderzoeken - met uitzondering van knobbeltjes in de borst. In de meeste gevallen krijg je dezelfde dag nog uitslag van de echo.’’

Bij Echografiepraktijk TwentheCentrum werken drie radiologen en drie laboranten. Ze werken veel samen met huisartsen, fysiotherapeuten en andere klinieken. Er vindt altijd eerst een intakegesprek plaats. Informeer bij de zorgverzekering over de hoogte van de vergoeding.

Echografiepraktijk TwentheCentrum ligt aan het Twentheplein 1-L in Almelo. De praktijk is gevestigd op de eerste etage.

Kijk voor meer informatie op www.echografiepraktijk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden