‘Nu Niet Zwanger’ in Almelo: voorkom zwangerschappen

ALMELO - Het programma ‘Nu Niet Zwanger’ is nu ook actief in de gemeente Almelo. Het programma richt zich op kwetsbare mensen en moet hen helpen onbedoelde zwangerschappen te voorkomen.

De steden Almelo, Hengelo en Enschede werken samen met GGD Twente. ‘’Door actieve begeleiding en open gesprekken over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie helpen professionals kwetsbare mensen een bewuste keuze te maken over het moment van hun zwangerschap’’, zo laat een woordvoerder weten.

Alex Langius, verantwoordelijk wethouder Jeugd uit Almelo, is blij met het programma omdat het eerlijke gesprek veel leed kan voorkomen: ‘’Met dit programma kunnen onze professionals kwetsbare vrouwen én mannen met een opeenstapeling van complexe problemen en beperkingen ondersteunen bij het nemen van de regie over hun kinderwens. Net als bij het bespreekbaar maken van de impact van een zwangerschap op hun leven. Hiermee staan we dichterbij onze inwoners en sluiten we nauw aan bij hun leefwereld, vragen, mogelijkheden en barrières.’’

‘Nu Niet Zwanger’ ondersteunt kwetsbare mensen bij een bewuste invulling van hun kinderwens. Hulpverleners begeleiden mensen met een gesprek over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. ‘’Zij sluiten daarbij aan bij de dagelijkse leefwereld en verkennen met hen welke vragen, emoties, ideeën en drempels er bestaan. Nu Niet Zwanger is er voor vrouwen en mannen in de vruchtbare leeftijd waarbij sprake is van een opeenstapeling van problemen en/of beperkingen.

Meer informatie staat op www.nunietzwanger.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden