Simpel en Marly maken samen muziek.
Simpel en Marly maken samen muziek.

Samenwerking Simpel en Marly

Algemeen

Na het succes van hun laatste gezamenlijke inspanning, de single ‘Vandaag’, zijn rapper Simpel en zangeres Marly van Gaal uit Almelo weer samen de studio ingedoken. Dit keer kozen ze ervoor om zich bij hun songwriting activiteiten te concentreren op het onderwerp ‘uit elkaar gaan’.

Almelo - Het nieuwe nummer heet ‘Terug Bij Af“. Simpel, alias Sam Vosman: “Waar het nummer ‘Terug Bij Af’ vandaan komt, kan ik niet per se aan een bepaalde gebeurtenis vastknopen. Ik denk dat de teksten voortkomen uit een mix van alles wat het verleden gebracht heeft. Voor mij is dit de break-up tune die gemaakt moest worden.”

Samen met producer Savado hebben Simpel en Marly enkele maanden aan het concept gewerkt. Het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen. De nieuwe single laat hun artistieke groei en een diepere verkenning van emoties zien, aldus Simpel. “Als ik de studio in ga met Savado luisteren we vaak naar nieuw werk van hem. Daar zat deze beat ook tussen. We hebben eigenlijk direct de microfoon aangeslingerd, omdat ik het al helemaal voor me zag. Met de beat op de koptelefoon in een stille recording studio, rappend op deze beat, kwam ik er heel snel achter dat ik Marly wilde bellen voor deze. Savado sprong op en riep van ‘dit hoopte ik al voor deze beat’. Het nummer over uit elkaar gaan is een unieke mix van pop en hiphop, met een ietwat droevige disco vibe. Met Marly zijn we de studio ingedoken. Waar zij bij was heb ik ter plekke mijn eerste stuk opgenomen, waardoor zij tijd had om een het refrein te schrijven. Om de beurt hebben we de teksten opgenomen in dezelfde volgorde als dat je nu naar ‘Terug Bij Af’ zou luisteren. Alles gebeurde eigenlijk vanzelf, hier komt de structuur dus ook vandaan.”

Blijkbaar is er een bepaalde chemie tussen het duo. “We hebben ons best gedaan om er zo veel mogelijk verschillende kanten van een ‘break-up’ in voor te laten komen. Zo kan iedereen zijn gevoel kwijt in het nummer, zo kan iedereen een stukje voor hem of haar alleen vinden in ‘Terug Bij Af’’’, aldus Simpel. “Als luisteraar word je meegenomen op een reis door onze gedeelde ervaringen en overpeinzingen en het resultaat is een absolute aanrader voor elke hiphopfan.’’ Simpel is trots op het nieuwe nummer. “De intro is kort, waardoor de luisteraar direct in het eerste couplet valt. De overgang naar het refrein is duidelijk, net als de overgang naar het volgende couplet. Ik wilde een bridge, die heeft Savado gemaakt. Vervolgens een refrein om daarna in een spectaculair einde te vallen. Ik denk dat het einde van dit nummer ook mijn favoriete gedeelte is. Hij sluit ijzersterk af met de uithalen van Marly. Je kunt gewoon niet stoppen met luisteren naar dit nummer. Wij zijn trots.” Simpel maakt graag muziek met een boodschap. “Als je goed luistert, hoor je wat mijn wijsheden zijn. Het gaat grotendeels om de boodschap. Ik wil neerzetten wat hiphop zou moeten zijn, gezien waar het vandaan komt. Door de jaren heen is de echte hiphop sound een beetje verloren gegaan.”

Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 2 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 22 uur geleden
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 25 mrt, 12:35