Ismail Azzaoui en de fans vieren feest. Heracles is kampioen. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Ismail Azzaoui en de fans vieren feest. Heracles is kampioen. (Foto: Michael Bulder/NES Images) Foto: Nesimages/Michael Bulder

Heracles Almelo met glans terug naar de eredivisie

Algemeen

Aan de Missie Promotie werd vrijdagavond nog eventjes een kampioenschap toegevoegd. Heracles won met 2-0 van Jong Ajax en dat was genoeg voor de titel in de KKD en drie dagen feest.

Almelo - Samuel Armenteros wees Heracles de weg naar het kampioenschap met een fraaie actie en de 1-0 in de 24e minuut. In de periode ervoor was doelman Michael Brouwer de held, omdat hij Ar’Jany Martha van scoren afhield. De rechtsbuiten van Jong Ajax hielp zelfs twee kansen om zeep, voordat Heracles scoorde en het heft in handen nam. De ploeg van trainer John Lammers begon niet best aan de kampioenswedstrijd, maar gaandeweg ging het beter, terwijl de tussenstanden bij Helmond Sport - PEC Zwolle niet verontrustend waren. In de rust stond PEC zelfs met 2-1 achter.
Maar toch, de tweede treffer van Heracles was zeker een lekkere voor de gemoedsrust van de Almeloërs. De beloften uit Amsterdam hadden het meeste balbezit, maar het was Lucas Schoofs die in de 71e minuut de bevrijdende 2-0 produceerde. De voorzet was van Emil Hansson en via een kluts belandde de bal bij Schoofs die bij de tweede paal binnentikte. Het leidde tot vreugdebier op het veld en conform de verscherpte KNVB-regels staakte scheidsrechter Jochem Kamphuis de wedstrijd tijdelijk. Na de hervatting waren Hansson en Anas Ouahim nog dicht bij de 3-0, maar de derde goal viel niet. Het maakte ook niet uit. PEC maakte in Helmond nog wel de winnende goal (2-3), maar dankzij het betere doelsaldo was Heracles kampioen en kon het feest beginnen.

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 15 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 19 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15