Wie hulp nodig heeft bij de financiën, kan terecht bij mir-mar aan de Kruisweg 5 in Almelo. Corné van Boven en zijn team helpen graag.
Wie hulp nodig heeft bij de financiën, kan terecht bij mir-mar aan de Kruisweg 5 in Almelo. Corné van Boven en zijn team helpen graag.

Tip van Corné: Durf hulp te vragen bij geldzorgen

Algemeen

“Heeft u door omstandigheden financiële problemen en/of schulden, lukt het even niet om rond te komen, dan biedt budgetbeheer uitkomst!”, vertelt Corné van Boven, eigenaar van mir-mar.

ALMELO - Aan de Kruisweg 5 in Almelo is mir-mar gevestigd. Zij verzorgen budgetbeheer/coaching. “mir-mar Budgetbeheer is een vorm van hulpverlening, waarbij persoonlijke aandacht zeer belangrijk is”, aldus Corné van Boven. “We kijken samen naar de inkomsten en uitgaven en stellen dan samen een budgetplan op. Met het budgetplan wil mir-mar bewustwording creëren door financieel inzicht te geven. Door het samen te doen bewerkstelligen we dat iemand zelfredzaam wordt.”

Als het plan er is, zorgt de budgetbeheerder voor de betalingen van vaste lasten en leefgeld, voorkomt dat er schulden ontstaan of dat eventuele schulden oplopen. Hiermee worden zorgen en financiële stress weggenomen.

Corné en zijn team hebben als motto ‘Niemand met een lege maag naar bed’ en dat geven ze vorm met hun eigen boodschappenproject. Dit project is er ook voor mensen die doorgestuurd worden vanuit diverse hulpverlening, mits er financiële hulp geaccepteerd wordt bij mir-mar of andere instanties.

Budgetbeheer lijkt in sommige opzichten op bewindvoering, maar is niet hetzelfde. “Budgetbeheer wordt vrijwillig gekozen”, legt Corné uit. “Bewindvoering is geen vrije keuze.” De laagdrempelig kosten die verbonden zijn aan budgetbeheer worden in sommige gevallen vergoed door de gemeente via bijzondere bijstand.

Naast budgetbeheer en het boodschappenproject zijn er ook een gratis menstruatieproducten uitgiftepunt (MUP) en een kleding- en speelgoedhoek. “Wij helpen mensen daar waar mogelijk is.”

Tevens verzorgen Corné en zijn team ook (bedrijfs)administratie en belastingaangiftes

Wie hulp nodig heeft of vragen heeft, kan contact opnemen met mir-mar. Stuur een e-mail naar budgetbeheer@mir-mar.nl, of app/bel naar 0546-237575. Een vraag of kennismaking kost bij mir-mar niets. Kijk ook op hun website of op hun Facebook.

www.mir-mar.nl

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 14 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 17 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30