Schildersclub Het Twents Palet zoekt nieuwe kunstenaars.
Schildersclub Het Twents Palet zoekt nieuwe kunstenaars.

Schildersclub zoekt nieuwe leden

Algemeen

De Almelose schildersclub Het Twents Palet is op zoek naar nieuwe amateurschilders die op de dinsdagmorgen komen schilderen. ‘’De voorwaarde is wel dat ze eigen vervoer hebben, omdat we ook buiten gaan schilderen’’, aldus Henrice Kupper.

Almelo – Henrice Kupper is nu zo’n vier jaar lid van Het Twents Palet. De club bestaat al twaalf jaar en Ans Schorren en de inmiddels overleden Frans Groothuis waren de oprichters. Ans Schorren is nog steeds één van de schilders van Het Twents Palet.

Zes leden
De club heeft nu zes leden en dat is door de jaren heen ook zo’n beetje het gebruikelijke aantal. “We hebben altijd zo rond de zes leden, maar meer leden zou leuk zijn’’, zegt Henrice Kupper. “We kunnen er maximaal tien gebruiken. Een aantal leden is 80-plus, dus een beetje verjonging is wel wenselijk.’’


Het Dok

Sinds een jaar of zes bivakkeert Het Twents Palet in MFC het Dok aan het Sumatraplein. En dat tot ieders tevredenheid. “Elke dinsdag van 9.00 tot 13.00 uur vind je ons in het Dok. Bij mooi weer gaan we als natuurliefhebbers en buitenschilders op pad. Mogelijk heb je ons wel eens getroffen bij een van de vele havezaten, molens en dorpen’’, vertelt Kupper.

Twents Landschap
Het Twentse landschap op het doek vastleggen, dat doen de schilders van Het Twents Palet graag, zo laat Kupper weten. “Er is bij ons ruimte voor enkele ‘amateur’ schilders. We werken met zelf meegebracht materiaal en komen met eigen vervoer. De groep beschikt over voldoende materiaal en kennis om zonder docent te kunnen werken. Daardoor houden we de contributie betaalbaar’’, aldus de Almelose.

Groepsverband
Vooral het schilderen in groepsverband bevalt Kupper goed. ‘’Ik had schilderen als hobby en vond het leuk om het in groepsverband te doen, omdat je van elkaar leert. Thuis schilderen is ook leuk, maar je bent alleen en krijgt weinig feedback. Op de club is het reuze gezellig en je doet ook contacten op. Je wordt gewoon een betere schilder. Dat is echt zo, omdat je van elkaar leert én elkaar stimuleert.’’

‘Import’
Vier van de zes leden van Het Twents Palet komen uit Almelo, twee wonen er in Wierden. Kupper noemt zichzelf ‘een import Almelose’. ‘’Nieuwe leden uit de omgeving van Almelo zijn ook welkom. De club is een mix van mannen en vrouwen. De enige voorwaarde is het hebben van eigen vervoer, omdat we veel buiten schilderen. Als het op dinsdagmorgen goed weer is, dan gaan we op pad.’’

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om eens langs te komen op een dinsdagmorgen in het Dok als de leden van Het Twents Palet aan het schilderen zijn.
Ook even bellen met Henrice Kupper is een optie, via het nummer 06-23801813.

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 15 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 19 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15