Het leuke werk met de cliënten geeft veel voldoening.
Het leuke werk met de cliënten geeft veel voldoening. Foto:

“De beslissing om de zorg in te gaan is de beste die ik maakte”

Algemeen

Ruud Bijen (60) werkt als persoonlijk begeleider bij Aveleijn locatie de Gravenallee in Denekamp. Daarvóór is hij meer dan 30 jaar werkzaam geweest als teamleider in de logistieke sector. Door een reorganisatie moest hij op zoek naar ander werk. 

DENEKAMP - Hij vertelt: “Ik ben eerst als vrijwilliger aan het werk gegaan op een zorgboerderij. Hier kwam ik iemand van Aveleijn tegen die vroeg me of ik op de Gravenallee wilde werken. Dit aanbod kon ik niet afslaan. Ik ben begonnen als stagiair en heb vervolgens een opleiding gedaan. Inmiddels werk ik er 6 jaar met veel plezier.”


“Het werken op de Gravenallee bevalt me zeer goed, geen dag is hetzelfde. De locatie is gelegen in een prachtige, rustige en landelijke omgeving”, geeft Ruud aan. De Gravenallee is een IBB locatie (Intensieve Behandeling en Begeleiding). Er wonen cliënten met een intensieve ondersteuningsvraag, waarbij het sociaal-emotioneel niveau veelal tussen de 0-3 jaar ligt. “Iedere cliënt is uniek en heeft een eigen zorgvraag. Het wonen en werken binnen de Gravenallee wordt afgestemd op de behoefte van de cliënt”, aldus Ruud.


“Het geeft me voldoening wanneer je een glimlach ziet van een tevreden bewoner. Tuurlijk komt er wel eens een escalatie voor. Maar dan is het belangrijk om met de cliënt te praten en hem te laten voelen dat je er nog steeds voor hem bent. Ook humor vind ik in dit werk erg belangrijk: we lachen veel samen, zowel cliënten als collega’s. Het negatieve beeld dat sommige mensen hebben van de Gravenallee vind ik erg misplaatst. Er wordt teveel gesproken over problemen in plaats van onze mooie bewoners echt te zien.”


“In de jaren dat ik nu werkzaam ben, heb ik geweldige ervaringen opgedaan. Denk aan het weggaan met een huifkar, onderweg liedjes zingen en ergens een lekker hapje eten. Wat me in het bijzonder geraakt heeft, is dat we een cliënt die ongeneeslijk ziek was mochten begeleiden tot aan zijn dood.”


Ruud sluit af: “De beslissing om de zorg in te gaan is de beste die ik heb kunnen maken. Het werken met en voor de cliënten maakt dat ik fluitend naar mijn werk ga: het voelt als thuiskomen. Voor de toekomst zou ik graag nieuwe collega’s willen inwerken en proberen te behouden op onze locatie.”


De vacature Begeleider bij de Gravenallee vind je op www.aveleijn.nl.

Showmagazijn is dé scherp geprijsde badkamerspecialist op Woonboulevard Almelo. (Foto: Peter Timmer)
Showmagazijn heeft scherpe prijzen 19 uur geleden
Esmee Euren en Isabel de Wijngaert hebben de gedichtenwedstrijd rond 4 en 5 mei gewonnen.
Esmee en Isabel winnen gedichtenwedstrijd 23 uur geleden
De Montessorischool heeft een nieuw buitenleslokaal.
Ouders Montessorischool bouwen nieuw leslokaal 23 apr, 12:29
De Klup heeft nu creatieve workshops voor mensen met een beperking.
Creatieve therapie voor mensen met beperking 23 apr, 08:30
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 22 apr, 15:32
Afbeelding
'Twaalfde Slingerbeurs wederom een succes!' 22 apr, 13:27
Afbeelding
The Fortunate Sons openingsact Ribs & Blues 22 apr, 06:38
Gratis entree bij de meet-up in het Noaberhoes.
'Europa spoort niet' in het Noaberhoes 21 apr, 13:52