Het leuke werk met de cliënten geeft veel voldoening.
Het leuke werk met de cliënten geeft veel voldoening. Foto:

“De beslissing om de zorg in te gaan is de beste die ik maakte”

Algemeen

Ruud Bijen (60) werkt als persoonlijk begeleider bij Aveleijn locatie de Gravenallee in Denekamp. Daarvóór is hij meer dan 30 jaar werkzaam geweest als teamleider in de logistieke sector. Door een reorganisatie moest hij op zoek naar ander werk. 

DENEKAMP - Hij vertelt: “Ik ben eerst als vrijwilliger aan het werk gegaan op een zorgboerderij. Hier kwam ik iemand van Aveleijn tegen die vroeg me of ik op de Gravenallee wilde werken. Dit aanbod kon ik niet afslaan. Ik ben begonnen als stagiair en heb vervolgens een opleiding gedaan. Inmiddels werk ik er 6 jaar met veel plezier.”


“Het werken op de Gravenallee bevalt me zeer goed, geen dag is hetzelfde. De locatie is gelegen in een prachtige, rustige en landelijke omgeving”, geeft Ruud aan. De Gravenallee is een IBB locatie (Intensieve Behandeling en Begeleiding). Er wonen cliënten met een intensieve ondersteuningsvraag, waarbij het sociaal-emotioneel niveau veelal tussen de 0-3 jaar ligt. “Iedere cliënt is uniek en heeft een eigen zorgvraag. Het wonen en werken binnen de Gravenallee wordt afgestemd op de behoefte van de cliënt”, aldus Ruud.


“Het geeft me voldoening wanneer je een glimlach ziet van een tevreden bewoner. Tuurlijk komt er wel eens een escalatie voor. Maar dan is het belangrijk om met de cliënt te praten en hem te laten voelen dat je er nog steeds voor hem bent. Ook humor vind ik in dit werk erg belangrijk: we lachen veel samen, zowel cliënten als collega’s. Het negatieve beeld dat sommige mensen hebben van de Gravenallee vind ik erg misplaatst. Er wordt teveel gesproken over problemen in plaats van onze mooie bewoners echt te zien.”


“In de jaren dat ik nu werkzaam ben, heb ik geweldige ervaringen opgedaan. Denk aan het weggaan met een huifkar, onderweg liedjes zingen en ergens een lekker hapje eten. Wat me in het bijzonder geraakt heeft, is dat we een cliënt die ongeneeslijk ziek was mochten begeleiden tot aan zijn dood.”


Ruud sluit af: “De beslissing om de zorg in te gaan is de beste die ik heb kunnen maken. Het werken met en voor de cliënten maakt dat ik fluitend naar mijn werk ga: het voelt als thuiskomen. Voor de toekomst zou ik graag nieuwe collega’s willen inwerken en proberen te behouden op onze locatie.”


De vacature Begeleider bij de Gravenallee vind je op www.aveleijn.nl.

Afbeelding
Eerste punt Heracles buitenshuis 16 uur geleden
Afbeelding
Sven en Manon officieel gezond lopen-specialist 17 uur geleden
Afbeelding
Almelospeld voor Nol Kok 18 uur geleden
Afbeelding
Kaliber komt met korte cursussen 20 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt senioren COSBO op de Koornmarkt 24 sep., 09:40
Afbeelding
Twenterand aan kop bij NK Tegelwippen in Twente 23 sep., 18:51
Afbeelding
Toptalenten verbeteren specialistische zorg in ZGT 23 sep., 11:42
Afbeelding
Een passie voor Eagle Claw Kungfu 22 sep., 15:49