Afbeelding
Foto:

Gun kunststof tuinmeubelen een tweede leven: lever ze in

Algemeen

Twente Milieu, Hartman Tuinmeubelen en de verwerker van hard kunststof slaan de handen ineen. Zij willen het voor inwoners makkelijker maken om van hun oude kunststof tuinmeubelen af te komen én ervoor zorgen dat deze weer als grondstof kunnen dienen voor nieuwe producten. 

TWENTE - Door tuinmeubelen als een aparte stroom aan te leveren bij de verwerker kunnen deze eenvoudiger worden omgezet en dit levert een grondstof voor nieuwe producten op met een betere kwaliteit.

Om actief invulling te kunnen geven aan de ambitie van Twente Milieu om steeds meer stromen die ingezameld worden op de afvalbrengpunten in te zetten voor recycling en hergebruik, worden continu de ontwikkelingen in de markt en circulaire keten gevolgd. “Steeds meer initiatieven richten zich op het sluiten van de keten en op dit moment is het gescheiden inzamelen van kunststof tuinmeubelen een regionaal initiatief waar wij onze bijdrage aan willen leveren”, aldus Twente Milieu.

Inleveren

Inwoners kunnen in de periode van 24 maart tot 28 oktober hun kunststof tuinmeubelen gratis inleveren op de afvalbrengpunten in Almelo, Enschede (Zuid en West), Hengelo en Oldenzaal en bij Kringloopwinkel De Beurs in Oldenzaal. “We willen inwoners bewust maken van de waarde van ‘afval’ en hen laten zien dat afgedankte (oude) materialen weer grondstof zijn voor nieuwe producten”, zo laat Twente Milieu weten. “Ook willen we inwoners informeren over het feit dat hard kunststof niet in de verpakkingencontainer hoort.”


Over Hartman 

Hartman maakt al ruim 50 jaar tuinmeubilair. Het Twentse bedrijf is van oudsher specialist in het produceren van kunststof tuinmeubelen. Hiermee werd Hartman internationaal een gevestigd merk, befaamd om tuinsets die generaties lang meegaan. De opening van de eigen kunststof productiefaciliteit in Losser in 2019 was de start van een nieuwe koers met focus op duurzaamheid. In het kader van verduurzaming start Hartman dit jaar met diverse activiteiten, zoals Care & Recycle services en samenwerking met Twente Milieu.

Twente Milieu

Afbeelding
Nieuw elan bij HobNob Festival 14 uur geleden
Afbeelding
Defecte naaimachine bij Repair Café de Hagedoorn 18 uur geleden
Afbeelding
Martin Beumer in de ban van Lös Hoes 18 uur geleden
Afbeelding
Schoolsportdagen komen eraan bij SISU 30 mei, 13:46
Afbeelding
'On the way to the Almelo Allee' 30 mei, 13:39
Afbeelding
Samenwerking Simpel en Marly 30 mei, 12:10
Afbeelding
Mooie serie concerten in Beeklustpark 29 mei, 18:23
Afbeelding
Studenten behouden voor de bouw 29 mei, 16:15