Ron Kits, eigenaar van Kringloop Almelo, in een nog bijna lege ruimte, maar de eerste goederen staan er al wel.
Ron Kits, eigenaar van Kringloop Almelo, in een nog bijna lege ruimte, maar de eerste goederen staan er al wel. Foto:

Kringloop Almelo heeft onderdak

Algemeen

Het is een dag die Ron Kits niet snel zal vergeten: 20 januari 2023. Op die dag verwoestte een brand Kringloop Almelo. Nu, twee maanden later, kijkt Ron naar de toekomst en stelt alles in het werk om Kringloop Almelo zo snel mogelijk te heropenen.

ALMELO - “We zijn door die brand alles kwijtgeraakt, alles is weg”, vertelt Ron, eigenaar van Kringloop Almelo. “Niet alleen voor mij was dat moeilijk, maar ook voor de reguliere medewerkers, iedereen die hier een re-integratietraject volgt en de vrijwilligers. Ze vroegen ‘Wat nu?’. Gelukkig kregen we veel steun van onze klanten, die met ons lot begaan waren.”

Inmiddels heeft Ron een tijdelijk onderkomen voor Kringloop Almelo gevonden aan Het Noordbroek 2. “Hier was voorheen het speelparadijs Dolle Pret gevestigd, bij veel Almeloërs wel bekend. De vergunningaanvraag is al ingediend bij de gemeente en we hopen medio april hier onze winkel te mogen openen. We zijn nu druk bezig om weer spullen in te zamelen en het inrichten van de ruimte. Iedereen die voor de brand bij ons aan het werk was, helpt mee. Niet altijd met de werkzaamheden die ze eerder deden, maar ze helpen bij bijvoorbeeld het schoonmaken en stellingen bouwen.”

Bij het inzamelen van goederen kan Kringloop Almelo nog wel wat hulp gebruiken. “We kunnen nog heel veel gebruiken. Meubilair, servies, kleding, gereedschap en eigenlijk alles wat nog herbruikbaar is, mag ingeleverd worden. Grote artikelen halen we zelfs op in Almelo en directe omgeving. We weigeren alleen spullen die versleten en kapot zijn en mocht toch blijken dat bepaalde artikelen niet verkopen, dan worden ze gerecycled.”

Ron geeft wel aan dat Het Noordbroek 2 een tijdelijke huisvesting is. “We zijn er heel blij mee dat we hier tijdelijk terecht kunnen, maar we willen op onze oude stek aan de Aalderinkssingel weer terugbouwen. En we zijn van plan om Kringloop Almelo nog mooier te maken dan het al was.”

Kringloop Almelo is gevestigd aan Het Noordbroek 2 in Almelo. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur spullen worden gebracht en voor het ophalen ervan kan contact worden opgenomen via telefoonnummer 0546-200201. Winkelen bij Kringloop Almelo is nog niet mogelijk. Ga voor meer informatie naar de website

www.kringloopalmelo.nl.

Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 3 uur geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 6 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 28 mrt, 14:00
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België 28 mrt, 12:27
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43