Revalidatie … en hoe moet ‘t dan thuis?


<p>Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.</p>

Almelo Sociaal is een stichting met vrijwilligers die gratis helpen bij vragen over geld, zorg en wonen. In deze column krijgt u een kijkje in wat we in de praktijk meemaken.

(Foto: )

Revalidatie … en hoe moet ‘t dan thuis?


Stel, uw vrouw verblijft na een ernstig ongeluk nu in het Roessingh. Hoe regelt u de terugkomst naar huis dan? Het overkwam meneer Joop. Hij wist niet waar hij het zoeken moest en vroeg om gratis hulp van Almelo Sociaal.

Door Sandra Bakhuis

Joop en Mia wonen al twintig jaar in Almelo. Eind vorig jaar kreeg Mia een ongeluk met haar auto. Na zes weken ziekenhuis kon ze voor revalidatie naar het Roessingh. Maar ze zal in de toekomst afhankelijk blijven van een rolstoel. Wat betekent dat voor hun huis?

Verhuizen of niet?

Samen met Joop neem ik de mogelijkheden door: aanpassingen doen aan dit huis? Of misschien toch Mia naar een verpleegtehuis en zelf alleen blijven wonen? Joop ziet door de bomen het bos niet meer. Maar hij weet één ding: samen blijven is het meest belangrijke! Dan lijkt wonen met zorg toch de beste oplossing. Dus we bellen naar het Woonburo, de plek waar alle huurwoningen van Almelo bij elkaar staan. Joop en Mia staan er al jaren ingeschreven om later kleiner te gaan wonen.

Aanleunwoning gevonden

Bij het Woonburo vinden ze snel een geschikte woning. Ik ga daarna nog wel mee naar het keukentafelgesprek met de gemeente om de zorg voor Mia en hun huishouding te regelen. En terwijl Joop samen met vrienden de verhuizing regelt, bestelt Mia vanuit het Roessingh online behang en een behanger. Zo zijn ze toch samen bezig met hun nieuwe plek. Dit soort vragen krijgen we elke week. Dankzij onze ervaringen helpen we mensen dan weer op weg. Ook u. Bel met 0546 45 69 09 voor een afspraak of kijk op

www.almelosociaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden