Het Noordik trekt een nieuw jasje aan


<p>Het Noordik heeft een nieuw jasje aangetrokken. (Foto: Willem van Walderveen)</p>

Het Noordik heeft een nieuw jasje aangetrokken. (Foto: Willem van Walderveen)

(Foto: Willem van Walderveen)

Het Noordik trekt een nieuw jasje aan

Scholengemeenschap Het Noordik start 2021 met een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. Het nieuwe logo bestaat uit een N en een +. "De N staat voor Het Noordik, als een richtinggevend kompas. De + staat voor de extra’s, onder andere: kwalitatief zeer goed onderwijs, de vele mogelijkheden om leerlingen hun interesses en talenten te laten ontdekken, de zorg en aandacht voor de leerlingen, maar ook de onvergetelijke feesten en activiteiten die georganiseerd worden'', aldus Anke Westera.

Almelo - Het Noordik voert met de ingang van het nieuwe jaar ook een nieuwe slogan: 'Samen morgen ontdekken'.

De scholengemeenschap legt het uit: "Samen, want een leerling leert niet alleen, maar met hulp van klasgenoten en docenten, maar ook het regionale bedrijfsleven. Morgen, gericht op de toekomst, met een positieve blik en vol innovatieve ontwikkelingen. De wereld staat niet stil. Het Noordik ook niet. En ontdekken, want er is zoveel te leren en te zien in de wereld, daar komen leerlingen bij Het Noordik achter.''

'Leerlingen kunnen zich breed ontwikkelen'

Op maandag 4 januari werd de nieuwe huisstijl intern gelanceerd. De grote doeken aan de panden werden diezelfde dag nog vervangen. Een dag later ging de nieuwe website live.

Breed aanbod

Gert ten Hove, vestigingsdirecteur van Het Noordik aan de Noordikslaan, wijst op de vele mogelijkheden die Het Noordik biedt. “Het Noordik biedt een uiteenlopend aanbod qua onderwijs. Naast de verschillende niveaus, van vmbo tot gymnasium, ontwikkelen leerlingen zich op verschillende gebieden verder; denk aan sport, techniek, ondernemen, expeditie-onderwijs, kunst en cultuur. Doordat leerlingen zich zo breed kunnen ontwikkelen, bleek het in de praktijk lastig om de juiste boodschap over te brengen. Er is zoveel te zien, te leren en te doen. Maar juist dát is wat de vier vestigingen van Het Noordik verbindt, naast het goede onderwijs'', aldus Ten Hove.

Kiezen

Een leerling in groep 8 hoeft bij Het Noordik niet gelijk een stroming te kiezen, vertelt directeur Ten Hove. "Juist in de brugklas laten we hen kennismaken met verschillende branches en vakgebieden. Zo merkt hij zelf wat hij interessant vindt of welke verborgen talenten hij heeft. Daardoor kiest een leerling zelf waarin hij zich verder wil ontwikkelen. En als je iets leuk vindt om te doen, gaat hun schooltijd hun immers beter en makkelijker af.”

Het Noordik laat zich zien

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden