De lockdown en muziek [aangeboden door Chordify]


Foto:
aangeboden door Chordify

De lockdown en muziek

In 2020, maar ook 2021 zal het woord lockdown nog vaak vallen. Sinds we dit fenomeen kennen, worden mensen creatiever. Veel mensen die misschien altijd al een muziekinstrument wilden bespelen, pakken tijdens een lockdown hun kans. De omzet van verschillende instrumentaanbieders ligt in deze periodes ook stukken hoger. 

Maar ook online muziekklasjes zijn intrek. Mensen zijn meer thuis en dat biedt ook weer nieuwe mogelijkheden. We verbouwen ons huis, maar gaan ook nieuwe uitdagingen aan zoals het leren van een instrument. 

Muziek is een slimme zet 

Het oppakken van een instrument is een slimme zet. Simpelweg omdat het maken van muziek zijn voordelen heeft. Wanneer je een instrument bespeelt, is dit goed voor je hersenen. Je leert dingen beter onthouden en daarnaast heeft het invloed op je vermogen om te plannen. Bovendien zorgt muziek er ook voor dat je rustiger wordt. Voel je je wat onrustig tijdens de lockdown? Dan is het oppakken van een instrument zeker een slimme zet. 

Deze voordelen zal niemand ontgaan wanneer ze een instrument bespelen. En tijdens een lockdown is het zeker een voordeel als je je rustiger en ontspannen voelt. Maar ben je een nieuweling? Dan is het starten tijdens een lockdown misschien nog niet zo makkelijk. Toch is dat niet helemaal waar. 

Online schiet te hulp voor elke beginnende muzikant

Er zijn verschillende platforms online waarbij je bijvoorbeeld akkoorden kunt scoren voor piano, gitaar of ukelele. Chordify is een Nederlandse speler die wereldwijd mensen verblijd met slimme technologie en daarmee akkoorden aanbiedt voor vele nummers. Akkoorden voor nummers zoals Here Comes the Sun van The Beatles zijn hier gemakkelijk te vinden. Of wat dacht je van akkoorden voor de nummers van Adele

Maar daar houd het niet op. Chordify helpt mensen graag en delen hun liefde voor muziek. Van tutorials voor beginnende muzikanten tot aan informatie en akkoorden voor de gevorderde speler. Een online muziekklasje zet je voor jezelf zo gemakkelijk op, zodat je altijd kunt spelen en oefenen wanneer jij dat wilt. 

Het is te merken aan de verkoopcijfers dat mensen ook in tijden van crisis zich graag keren tot muziek. Het bemoedigt en geeft hoop voor ons allemaal. En het scheelt dat online tegenwoordig iedereen alles kan leren. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden