Lions zamelen punten in voor de Voedselbank


<p>De Lionsclubs zetten zich in voor de Voedselbank. (eigen foto)</p>

De Lionsclubs zetten zich in voor de Voedselbank. (eigen foto)

(Foto: )

Lions zamelen punten in voor de Voedselbank

Voor het negende jaar is de inmiddels traditionele Lionsclub koffiepunten actie van start gegaan. Dit jaar slaan de beide Almelose Lions-clubs de handen ineen om ondanks de Corona-beperkingen toch een flink aantal punten in te zamelen. De inlevertermijn is daarom ook verlengd tot 15 februari 2021.

Almelo - Iedereen wordt opgeroepen om DE-waardepunten in te leveren bij de speciale inleverpunten. De koffiepunten worden bij Douwe Egberts ingewisseld voor pakken koffie voor de Voedselbank Almelo.

Afgelopen jaar zijn er via de inzameling bijna 1100 pakken koffie aan de Almelose Voedselbank geschonken. Jaap Stelling, landelijk coördinator van de Lionsclub actie: “Naast alle initiatieven van andere organisaties ten behoeve van de Voedselbanken neemt onze actie een unieke plek in. Veelal worden geld of goederen ingezameld, maar daar zit praktisch nooit koffie bij. Koffie bederft niet en is relatief duur. Maar ook mensen die met slechts 40 euro per week moeten rondkomen, houden van een lekker kopje koffie.”

Negen jaar geleden namen enkele leden van Lionsclub Voorburg het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met de koffiebrander werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst met ruim 15 procent. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn nu bij de actie betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van een pak koffie. "Wie denkt dat we alle koffiepunten wel hebben opgehaald de afgelopen jaren, heeft het werkelijk mis'', aldus Jaap Stelling. "We roepen iedereen dan ook op: kijk in je keukenlaadjes, trommeltjes, oude blikken en doneer. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie."

Ook is het mogelijk om in de inzamelboxen overtollige oude munten of buitenlands geld te doen voor de actie ‘Vreemd & oud geld' voor Fight4Sight.

door de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden