Foto:

Thijs ter Haar

Denkt u even me mij mee? Ik neem een echtpaar in gedachten. Van middelbare leeftijd, gelukkig in hun koophuis. Ik moet snel middelbaar-plus aan de leeftijd toevoegen. Gepensioneerd, nog beter. Die toevoeging is wel belangrijk realiseer ik me. Met mijn bijna 50 jaar kom ik ergens in de buurt van middelbaar en ja dat is nu eenmaal zo maar nee daar hoeven we het nu niet over te hebben.

Goed, koophuis dus. Met voldoende slaapkamers, vroeger voor de kinderen. Tegenwoordig kunnen de kleinkinderen natuurlijk komen logeren in de schoolvakanties zodat hun ouders kunnen werken. Op het huis rust een kleine of geen hypotheek. En ze wonen er met veel plezier. Heeft u ze voor zich?

Als je er op tijd bij bent, is er nog van alles mogelijk

Misschien past het plaatje perfect op uzelf. Ik noem ze voor het gemak Ria en Henny, bijvoorbeeld uit de Haghoek. Ze bouwden hun (gezins)leven vele jaren geleden op, destijds in een nieuwbouwhuis. En nu, decennia later, zijn hier en daar nog oorspronkelijke bewoners in de straat maar het merendeel is de tweede, derde of zelfs vierde lichting. En dan, vele jaren later, komt het moment dat de Ria’s en Henny’s of tenminste een deel van hen vreest: het moment dat ze zich afvragen hoe lang ze nog in hun huis kunnen blijven wonen. Maar hoe vervelend de vraag ook is, het is juist goed dát ze zich dit afvragen. Want als je er op tijd bij bent, is er juist nog van alles mogelijk.

Aan alle Ria’s en Henny’s zou ik willen vragen: wat zou u willen voor de toekomst? Ziet u uzelf de stappen zetten naar een mooi appartement, nieuwbouw wellicht? Praktisch gelijkvloers, met een zonnig balkon in plaats van een bewerkelijke tuin. Met een extra slaapkamer voor een logé(e). Energieneutraal. Vraagt u dan een vrijblijvende waardebepaling op bij uw NVM-makelaar. Ga het gesprek aan.

Uw zoektocht kan heel concreet worden als u weet welk budget u heeft. De juiste makelaar kan u precies vertellen op welke (nieuwbouw)appartement u zich kunt verheugen. En als u toch liever blijft wonen; Kijkt u eens met andere ogen naar uw huis en ontdek welke verbouwmogelijkheden uw huis heeft. Wat denkt u van een mooie aanbouw voor uw slaapkamer op de begane grond, of een stevige traplift waarmee de bovenverdieping voor altijd goed bereikbaar blijft. Een andere invulling van uw badkamer waar u jarenlang plezier van houdt. U heeft de ideeën, uw deskundige makelaar vertelt u wat uw mogelijkheden zijn. Denkt u er nu alvast over na, want later is al snel.

Rest mij u fijne feestdagen te wensen en een gezond 2021 voor u en de uwen. Tot ziens!

Thijs ter Haar is eigenaar en directeur van Kamphuis Makelaars.

kamphuismakelaars.nl

Verhuizen; ja maar hoe?!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden