Afbeelding

Repair Café de Hagedoorn open op vrijdag 10 februari

Algemeen

Almelo - De vrijwilligers van Repair Café de Hagedoorn staan vrijdag 10 februari van 12.30 tot 15.30 uur weer klaar om reparaties te verrichten in de oude Hagedoornschool aan de Wilgenstraat. Bi het vorige café kwam een grote variatie aan reparaties voorbij, meldt Geert ten Tusscher. “Van bel, klok, speelhuisje tot afkortzaag. Klokken hebben vaak een forse wijzerplaat, maar er zit even vaak een mooi klein digitaal doosje achter met een batterij om de tijd te regelen. Dan moeten de wijzers wel goed vastzitten en keurig meedraaien. Onze deurbellen zitten niet meer vast aan een grote trafo in de meterkast maar werken op afstand, met een batterijtje.’’

, en een ontvanger binnen. Er is flink op de te repareren bel gedrukt op 27 januari. Ook een autoradio is weer keurig hersteld. Naaimachines blijven binnenkomen. Hele oude types en ook lock machines. De draadspanning kon hersteld worden en de tandwielen konden worden losgemaakt. Een stoomstrijkijzer blies stoom af via een verkeerde uitgang. De blokkade werd opgeheven en het probleem was opgelost. Een hele ingewikkelde lamp moest met doorzettingsvermogen en kunst en vliegwerk hersteld worden. Al 2 keer is hard gewerkt aan een mooie koffiemachine. Het lek is nu boven. Een heel ander klusje was het boren van een gaatje van een halve centimeter in een sierfles. Ook de storing in de transformator van een elektrische deken werd hersteld, evenals een printer.

11 in Almelo. 

Vrijdagmiddag 10 februari, van half 1 tot half 4, staan

And The Times They Are A-Changin’

Bob Dylan is er beroemd mee geworden. ‘De tijden veranderen’. Hij zong dit liedje al in 1964. Je bent verrast als je de eerste regels weer voor je ziet. “Come gather ‘round people….” “Mensen, steek de koppen bij elkaar, waar je ook bent. En geef toe dat het water om je heen is gestegen. Accepteer het maar dat je spoedig doorweekt zult zijn tot op het bot.” Wow. 1964.

Dat de tijden veranderen merk je ook in het Repaircafé. Het is druk als nooit tevoren. Het is stevig aanpoten om iedereen te kunnen bedienen. En verschillende reparaties kosten flink wat tijd, en soms de hele middag. Kennelijk dringt het besef door dat duurzaam leven, repareren in plaats van weggooien / kopen, de beste weg is.

Variatie

Weggooien, NEE!

In 2023 is repareren het devies. Waarom iets nieuws kopen als repareren mogelijk is. Kom met uw reparaties naar Repair Café-de Hagedoorn op 10 februari. Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven.

Het motto van het Repair Café is: “Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!”

Voor reparaties betaalt U een vrijwillige bijdrage.

Graag parkeren op het schoolplein! Verdere informatie vindt u op www.repaircafealmelo.nl en op Facebook.

Contactgegevens:

Website

www.repaircafealmelo.nl

E-mail

Afbeelding
Achttien medailles ROC bij Skills The Finals in RAI 53 minuten geleden
Afbeelding
Vechtstromen: BBB wint 3 uur geleden
Afbeelding
Heracles pakt de punten tegen strijdlustig Den Bosch 19 uur geleden
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 20 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Almelo schrijft positieve cijfers over jaar 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Gun kunststof tuinmeubelen een tweede leven: lever ze in 21 uur geleden
Afbeelding
Wint Almelo dit jaar opnieuw de gouden schep? 21 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35