Autobedrijf Zuithof levert de hofauto's voor de carnavalisten.
Autobedrijf Zuithof levert de hofauto's voor de carnavalisten.

René Zuithof ondersteunt het carnaval

Algemeen

René Zuithof van Autobedrijf Zuithof in Bornerbroek heeft wel wat met carnaval. Hij was immers in 2002 de stadsprins van Almelo. Ook 21 jaar later is hij nog steeds een liefhebber van carnaval. Zuithof levert de hofauto voor de hoogheden van de Doldraejers uit Zenderen en ook die voor de hoogheden van de jongeren van de Draejpiepers.

Bornerbroek/Zenderen – Bij carnavalsvereniging de Doldraejers is Prins Bjorn 1 de aanvoerder van de carnavalisten, waarbij hij een trouwe secondant heeft in de persoon van Adjudant Bart. Zij krijgen deze carnavalsperiode de beschikking over een Subaru Forester van Autobedrijf Zuithof. “Bjorn woont in Bornerbroek, maar is geboren in Zenderen’’, vertelt René Zuithof. Het beschikbaar stellen van een hofauto voor de carnavalsclub doet hij al sinds 2006. ‘’We doen het om en om met Autobedrijf Woolderink in Bornerbroek.’’

Prins Bjorn is volgens de Doldraejers ‘opperhoofd van Letteboer Automatisering, it-er in het hart van Zenderen, oud-voorman van de Red Devils, bestuurslid van de Doldraejers, captain van de sponsorcommissie, aanjager bij ondernemersvereniging Zenderen en wonend met Karin, Femm en Lott in het Knoll’nbrook’.

‘Naast de middenstip van ZV’

Adjudant Bart is zoals de Doldraejers het omschrijven ‘een geboren en getogen Zendenaar, heerser van de Hoge Maat, Koning van de RVP, kilometervreter bij Wielerclub Zenderen, duizendpoot bij Aveco De Bondt en wonend samen met Annerie, Noud en Fien naast de middenstip van ZV’.

René Zuithof meldt dat de hofauto voor de hoogheden van jongerenraad de Draejpiepers een Suzuki Vitara is. Jonkheer Ruud I heeft als adjudant/sik Nick. Ruud is 25 jaar en woont in Zenderen waar hij ook opgroeide. Sik Nick (25) woont ook in Zenderen.

De Jeugdprins heet Tiem. ‘Ik ben 11 jaar en zit in groep 8 van de St. Stephanus school in Zenderen. Ik hou van voetballen, ik zit bij JO-15 1 van Z.V., ook ga ik erg graag skiën’, zo melden de carnavalisten. De Jeugdprinses is Juliette. Ze heeft er heel veel zin in. ‘Zelf speel ik volleybal bij Apollo 8 in Borne. Ook zit ik bij Theaterschool Luna’. 

De gala-avond van de Doldraejers is op vrijdag 10 februari . De feestavond is op zaterdag 18 februari en de optocht in Zenderen is op zondag 19 februari, met een feest in de tent erna. René Zuithof draagt de carnavalisten in Zenderen en ook daarbuiten een warm hart toe, “Omdat het een sociaal gebeuren is.’’ De Draejpiepers vieren dit jaar hun 11-jarig jubileum.

Afbeelding
Achttien medailles ROC bij Skills The Finals in RAI 29 minuten geleden
Afbeelding
Vechtstromen: BBB wint 2 uur geleden
Afbeelding
Heracles pakt de punten tegen strijdlustig Den Bosch 19 uur geleden
Afbeelding
Kringloop Almelo heeft onderdak 19 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Almelo schrijft positieve cijfers over jaar 2022 20 uur geleden
Afbeelding
Gun kunststof tuinmeubelen een tweede leven: lever ze in 20 uur geleden
Afbeelding
Wint Almelo dit jaar opnieuw de gouden schep? 20 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35