Vondelkoeken spekken de clubkas


<p>Gijs Ruhof en Anthony van Duiven bij Vondelkoeken.</p>

Gijs Ruhof en Anthony van Duiven bij Vondelkoeken.

(Foto: )

Vondelkoeken spekken de clubkas

Koeken eten om de clubkas te spekken. Het gaat gebeuren bij AVC La Première. De voetbalclub heeft samen met het bedrijf Vondelkoeken Almelo een actie opgezet om via de leden bijzondere koeken te verkopen, waarbij een deel van de opbrengst is de clubkas wordt gestort. Aanstichter is eerste elftalspeler Anthony van Duiven, die (toevallig) bij Vondelkoeken werkt. “Gelukkig hebben we er eentje die meedenkt met de club’’, zegt bestuurslid Bjorn Gieske.

Almelo – Geen wedstrijden meer en ook geen trainingen. Anthony van Duiven, speler van het eerste, zat thuis en vond het maar niks.
Maar Anthony werkt ook bij Vondelkoeken. En stapte met een idee naar het bestuur. “Anthony heeft het idee bij ons neergelegd om koeken die ze maken te gaan verkopen via de leden van onze club en dat er dan een percentage naar de club toe gaat'', zegt bestuurslid Bjorn Gieske. "Samen met onze voorzitter, José Diaz Niks, hebben Anthony en ik het opgezet. Het is een leuke actie, ik zou er zelf niet aan hebben gedacht, maar Anthony gelukkig wel.’’

De koek in kwestie is de net gelanceerde bierkoek Twents Honing Tripel. Het is een koek voor bij de koffie die is gemaakt van bier. “Het klinkt een beetje vreemd, maar volgens de makers is de Twentse bierkoek alcoholvrij en kunnen ook kinderen de lekkernij eten’’, weten ze bij La Première. De Twentse Bierbrouwerij in Hengelo levert het hoofdingrediënt: Twents Honing Tripel. De bakkers van Vondelkoeken in Almelo maken er een bijzonder product van: de Twentse bierkoek. Deze Honing Tripel koek komt pas januari in de winkel te liggen.
Maar bij La Première is deze bijzondere koek nu al te bestellen. Gieske: “Wij kregen het idee om La Première door deze moeilijke coronaperiode te helpen om deze leuke, te gekke actie te bedenken. Wij zijn de eerste die deze nieuwe koeken mogen verkopen. En ik moet zeggen: het loopt voortvarend, al weet ik de aantallen niet precies. Lootjes kopen zijn de mensen wel een keer klaar mee.’’

De koeken zijn tot 19 december te bestellen en worden op 23 december uitgeleverd bij de club. Niet alleen de leden van Lap, maar ook die van ON of PH of elke andere club mag de koeken bestellen. “Iedereen mag ze bestellen’’, zegt Gieske, die nu een jaar of acht in het bestuur zit.
De club heeft het lastig, nu de kantine dicht is. “Je hebt geen inkomsten en de kosten gaan gewoon door. We moeten op de reserves teren. Elke club heeft het moeilijk’’, zegt Gieske.

Gieske woont nu 22 jaar in Almelo. "Ik heb vroeger in Lisse gevoetbald en in IJmuiden. Nu speel ik nog in het tweede elftal. Het eerste en het tweede elftal trainen weer. In groepjes van vier. Leuk is anders, maar het is te doen. Het is in ieder geval beter dan niks doen. Of we ook met tweetallen hebben getraind? Nee, met tweetallen is trainen niet te doen.''

De te bestellen ‘Lap-koek' kost 5 euro. Een koek bestellen kan via avclapremiere.vanderley@gmail.com.

door Hans Assink

'je hebt geen inkomsten en de kosten gaan gewoon door'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden