Plek voor BSO speciaal onderwijs na uitbreiding


<p>Declan Grifhorst opende de BSO met verve. (Foto: De Klup)</p>

Declan Grifhorst opende de BSO met verve. (Foto: De Klup)

(Foto: )

Plek voor BSO speciaal onderwijs na uitbreiding

Almelo - Declan Grifhorst was een ukkie van vijf jaar toen de BSO van De Klup Twente werd geopend. "Nu is hij een knappe knaap van vijftien en viel hem de eer te beurt om tien jaar na dato het tweede vertrek van de BSO in het Meester Siebelinkhuis te openen", zo meldt Hanny ter Doest van De Klup.

De Klup Twente biedt BuitenSchoolse Opvang voor kinderen tot 18 jaar uit het speciaal onderwijs. In een prikkelarme omgeving en met veel persoonlijke begeleiding. De vraag naar dit type gespecialiseerde BSO neemt de laatste jaren flink toe. De Klup had echter slechts één lokaal in het Siebelinkhuis en het scoutinggebouw aan de Oude Wierdensestraat tot haar beschikking. Ter Doest. "In de zomer van dit jaar werd in het Siebelinkhuis aan de Berlagelaan nagenoeg de hele opslagruimte opgeofferd om een tweede lokaal te creëren. Dat vertrek werd onlangs in gebruik genomen door de groep oudere BSO-kinderen, onder wie Declan Grifhorst. ‘Ik ga hier nooit meer weg’, verklaarde hij al opgewekt bij de opening. ‘Ik vind het hier leuk. Je kunt van alles doen.’

De BSO biedt plek aan 25 tot 30 kinderen van het Mozaïek, de Rietpluim, de Herderschêeschool, de Welle, praktijkonderwijs Erasmus, de Wissel, de Sleutel en de Elimschool. Door het extra lokaal kunnen er meer kinderen terecht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden