Zone.college zit aan de Bornerbroeksestraat 348. (Aanmelden via website).
Zone.college zit aan de Bornerbroeksestraat 348. (Aanmelden via website).

‘Bij het groene mbo van Zone. college gaat ‘t ook echt ergens om’

Algemeen

Zone.college houdt op vrijdag 27 januari Open Dag. Van 15.00 tot 20.00 uur kan er kennis worden gemaakt met het groene mbo.

Almelo - “Groene vingers, hart voor dieren of juist oog voor techniek? Bij Zone.college vind je altijd een mbo-opleiding die aansluit bij jouw talenten en interesses. In alle opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol en is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling’’, aldus Zone.college.

Bij de Open Dag presenteren alle groene mbo-opleidingen zich en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding. “Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen. Enthousiast worden, daar gaat het om. Want het groene mbo biedt hele diverse en leuke opleidingen’’, vertelt Frank Ruiter, locatieverantwoordelijke in Almelo.

En of het nu gaat over de opleiding Voeding & technologie, Dierverzorging, Veehouderij, Voeding & voorlichting, Paardenhouderij of Tuin & landschap, in alle mbo-opleidingen staat leren in de praktijk centraal. Studenten werken vanaf het begin aan beroepsopdrachten, die worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. “Denk aan studenten Voeding & technologie die samen met Bolletje werken aan het ontwikkelen van een product uit afvalbeschuit of studenten Tuin & landschap die in opdracht van de gemeente Enschede meewerken aan het groener maken van de stad.’’

Tijdens de lessen op school en op de praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio. Ruiter: “Maar er bestaan ook veel mogelijkheden om in het buitenland ervaring op te doen. Zo zijn er afgelopen periode studenten naar Bonaire, Finland en Canada geweest.” Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden, stelt Ruiter. “De groene sector biedt verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches. En met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd. Bij het groene mbo van Zone.college gaat het ook echt ergens om. We leren studenten hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijke vraagstukken. Denk aan de uitdagingen op het gebied van natuur, klimaat, energie, dieren, voeding en leefbaarheid. Studenten leveren zo een positieve bijdrage aan een mooiere, groenere toekomst.”

Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 1 uur geleden
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 22 uur geleden
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43
ZGT scoort met een knuffelberenziekenhuis. (Foto: ZGT)
'Mijn beer is op zijn hoofd gevallen' 26 mrt, 08:30
Emil Hansson in actie in de KKD tegen Willem II. (Foto: Michael Bulder/NES Images)
Hansson en Roosken langer in shirt Heracles 25 mrt, 14:42
Afbeelding
Nú is het moment om te winkelen bij Van Dal mannenmode in Almelo 25 mrt, 13:33
Afbeelding
Dierenambulance zoekt vrijwilligers 25 mrt, 12:35