De Goudvink: Napels zien en dan wereldkampioen worden.
De Goudvink: Napels zien en dan wereldkampioen worden. Foto:

De Goudvink stunt met drie wereldkampioenen

Algemeen

Op de wereldshow in Napels (Italië) zijn drie leden van vogelvereniging De Goudvink goed in de prijzen gevallen. “Op deze zeer prestigieuze show, waar op een enorm complex 22.500 vogels worden tentoongesteld is het winnen van medailles sowieso een kunst’’, zegt Albert Zomer van De Goudvink.

Almelo/Napels - De leden van De Goudvink hadden een drukke periode. ‘’Eerst een grote show in Bornerbroek vanwege het verlate 50-jarig bestaan, waar 52 afdelingen uit Overijssel aan meededen. Vervolgens voor de leden de Nederlandse kampioenschappen in Zwolle, met super resultaten. De show in Zwolle was nog niet ten einde of een transport was al met andere vogels onderweg naar Italië. Uiteraard niet met dezelfde vogels, want de kwekers zijn zuinig op hun vogels’’, zo meldt Albert Zomer. Hij werd wereldkampioen met een kleurkanarie Agaatopaal wit van 93 punten. Bert van Gool werd wereldkampioen met een Agapornis Fischeri Opaline Blauw van 93 punten. En Gerard Lowik werd wereldkampioen met postuurkanarie Lizard blauw zonder cap van 93 punten. Daarnaast verdiende Van Gool een zilveren bij de blauw bonte Agaporniden en een bronzen medaille bij de Agapornis Fischeri Opaline Blauw. Zomer kreeg nog een zilveren medaille (93) en bronzen (92) bij de wit grondige postuurkanarie Münchener en een zilveren medaille bij de bonte schimmel Münchener met 94 punten. Zomer: “De concurrentie is zeer groot, temeer omdat veel inzenders uit Italië zelf enorme kwekers zijn, die hun gezin onderhouden met wat de hobby opbrengt. Voor de nuchtere Nederlander geldt dat niet. Zij bedrijven de vogelsport uit liefhebberij en hobby. Een zo mooi mogelijk vogeltje kweken. De één een kleurkanarie, de ander een postuur en weer een ander kromsnavels.’’ Op donderdag 12 januari vertrok de transportbus met drie chauffeurs naar Napels, om op vrijdag aan te komen. De vogels werden gekeurd door 110 keurders uit allerlei landen, zelfs vanuit Uruguay. ‘’Met de club gaat het prima’’, zegt Zomer. ‘’Ons clubgebouw ‘t Boaken is nu 100 procent ons eigendom.’’

Woonboulevard Almelo trapt de serie braderieën af met een Middeleeuwse Braderie. (Foto: Larissa van Zeist)
Stoomtrein rijdt op Tweede Paasdag 7 minuten geleden
Avedan gaat voor meer wijkkamers.
Avedan breidt aantal wijkkamers uit 3 uur geleden
Digitale criminaliteit kost zowel mensen als organisaties jaarlijks veel geld. Gelukkig kunnen we ons goed wapenen tegen onder meer phishing en gijzelsoftware.
Actiedag tegen digitale criminaliteit 22 uur geleden
Afbeelding
Live concert band Greyman in Proeflokaal België gisteren
Stichting Viadere bestaat uit 16 basisscholen, waarvan 15 in Almelo en 1 in Wierden.
Aandacht voor Viadere 28 mrt, 08:40
Afbeelding
Repair Café in het Noaberhoes goed bezocht 27 mrt, 12:24
Kunst Punt heeft een nieuwe expositie. (Foto: Hubert van Mastrigt)
Tiende expositie in het Kunst Punt Almelo met vier kunstenaars 26 mrt, 12:28
Afbeelding
Ritten met de locomotief op Woonboulevard 26 mrt, 09:43