Repair Café de Hagedoorn draait weer


<p>Repair Caf&eacute; de Hagedoorn gaat vrijdag 27 november weer open. (Foto: Repair Caf&eacute;)</p>

Repair Café de Hagedoorn gaat vrijdag 27 november weer open. (Foto: Repair Café)

(Foto: )

Repair Café de Hagedoorn draait weer

Repair Café de Hagedoorn aan de Wilgenstraat doet vrijdag 27 november de deuren weer open. "Repareren en hergebruiken betekent minder afval, minder gebruik van grondstoffen en duurzamer leven'', zegt Geert ten Tusscher van Repair Café de Hagedoorn. Het motto van Repair Café Almelo is: “Weggooien: nee! Naar het Repair Café ermee!”

Almelo - Door het vorige Repair Café - op vrijdag de dertiende - ging een streep vanwege de scherpere regels vanuit Den Haag. "Helaas was Repair Café de Hagedoorn toen niet in staat om u te helpen met uw reparaties. De strenge coronamaatregelen maakten het onmogelijk om open te zijn. Gelukkig hebben deze maatregelen geleid tot minder besmettingen. De regering heeft besloten om bibliotheken, theaters, bioscopen en ook de buurtcentra weer open te stellen. Repair Café Almelo is blij de Almeloërs weer te kunnen ontvangen. Kom op 27 november naar de Hagedoornschool voor de reparatie van uw kapotte spullen'', aldus Geert ten Tusscher.

Het laatst gehouden café bracht een nieuwe uitdaging in het Klussenhuis, meldt Ten Tusscher. "Wat doe je met een kapotte knop van kunststof die een droogkap bij elkaar moet houden? Een zeer ingewikkelde knop, met verschillende openingen waarin stangen precies bij elkaar moeten passen. Reparateur Hardy heeft zich ontwikkeld in de techniek van het 3D printen. Hij is in staat om via de computer de 3D printer zo te programmeren dat deze exact een zelfde knop kan printen. De eigenaresse kon haar geluk niet op toen zij zag wat het resultaat was. Zo was er nog een reden voor extra blijheid. Enkele weken eerder was een broodmachine gerepareerd. De eigenaresse was diep onder de indruk toen zij thuis na enkele uren een prachtig brood uit de machine kon halen. Afgelopen keer kwam zij met een indrukwekkend - in haar gerepareerde machine gebakken - krentenbrood naar het Repair Café om de reparateurs en aanwezigen te trakteren op een heerlijke plak krentenbrood met roomboter.''

Sommige klusjes vragen om geduld en uithoudingsvermogen, weet Ten Tusscher. "Een grote koffiemachine is gerepareerd in twee zittingen - met bloed, zweet, maar zonder tranen. Een lichte, compacte Babybliss haarföhn kwam voorbij en kostte vele hoofdbrekens. Om de reparatie helemaal af te maken zal mevrouw terugkomen. Het was ook de middag van de stofzuigers en de koolborstels. Filters in stofzuigers worden niet of veel te laat vervangen en dat leidt tot vuil in de motor. Een condensator in een dvd-speler is vervangen. Een radio, een kruimeldief, een waterkoker en een mooi oud klokje: ze zijn gerepareerd. Ondanks de afstand en beperkingen vanwege Covid19 was het een succesvolle en gezellige reparatiemiddag.''

Het Repair Café in de Hagendoorn wordt gehouden van 12.30 tot 15.30 uur. De vrijdagmiddagen waarop Repair Café Almelo is geopend vindt u op www.repaircafealmelo.nl. Volg de activiteiten op Facebook @repaircafealmelo.nl.

door de redactie

reparateurs getrakteerd op zelfgebakken krentenbrood

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden