Uitdagende peuteropvang in de Noorderborchschool


<p>De peuteropvang in de Noorderborch. (Foto: Jody Reinders)</p>

De peuteropvang in de Noorderborch. (Foto: Jody Reinders)

(Foto: )

Uitdagende peuteropvang in de Noorderborchschool

In basisschool de Noorderborch is een peuteropvang opgestart die werkt met VVE methode Piramide.

Almelo - De peuteropvang in basisschool de Noorderborch is huiselijk en uitdagend ingericht, zo meldt Jody Reinders. "Dit doen we door middel van de verschillende speel- en themahoeken. Elke hoek heeft zijn eigen dimensie en neemt de kinderen mee in hun belevingswereld. Wij werken met de VVE methode Piramide. Bij Piramide werken we met verschillende thema's die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en de jaargetijden.
De hierbij passende activiteiten bieden de kinderen uitdagingen en prikkelen hun ontwikkeling. "Maar voorop staat altijd dat we samen plezier hebben. Door leuke en leerzame activiteiten te ondernemen, zorgen we ervoor dat de kinderen leren samen te spelen en worden voorbereid op het basisonderwijs.''

Reinders en co geloven in een 'doorlopende ontwikkelingslijn'. "Dat wil zeggen dat we van de peuterspeelzaal en de basisschool één opleiding maken. Zo zijn begeleiders van de basisschool al betrokken als de kinderen als peuters in het gebouw komen. Op die manier weet de Noorderborch wat een kind wel en niet kan. Zo verloopt de overgang veel soepeler'', aldus Reinders.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden