Edwin Asveld 'de beste ondernemer'


<p>Twee trotse prijswinnaars showen hun prijs. (Foto: Van Deinse Media)</p>

Twee trotse prijswinnaars showen hun prijs. (Foto: Van Deinse Media)

(Foto: )

Edwin Asveld 'de beste ondernemer'

Roelof Terpstra van het bedrijf The Virtual Dutch Men in Almelo was genomineerd voor de titel Best Ondernemer van Twente, maar heeft naast de hoofdprijs gegrepen. Edwin Asveld van het bedrijf TransHeroes in Hengelo werd gekozen tot Beste Ondernemer van Twente. Bij de prijs voor de Beste Start-up van Twente zat Revopal uit Almelo bij de drie finalisten, maar ook hier ging de hoofdprijs aan Almelo voorbij: Digital Chef uit Enschede won.

Almelo/Enschede - De jaarlijkse verkiezing van Beste Ondernemer van Twente, georganiseerd door Van Deinse Media, is gewonnen door Edwin Asveld van het bedrijf TransHeroes in Hengelo.
De jury koos Asveld mede vanwege zijn enthousiasme en lef. “Enthousiasme kan een spelbreker zijn, maar hij weet ook op tijd te stoppen”, aldus juryvoorzitter Wilma van Ingen.

Uit de drie finalisten, Edwin Asveld, Kim Masselink van OWK in Haaksbergen en Roelof Terpstra van The Virtual Dutch Men in Almelo, kwam Asveld als Beste Ondernemer van Twente naar boven. De jury trof in Asveld een inspirerende en ambitieuze ondernemer, die risico’s neemt maar dat niet zo ervaart. "Hij zoekt namelijk alles tot in de puntjes uit. Dat leidt tot succes, niet alleen in de uitbouw van zijn bedrijf, de logistieke dienstverlener TransHeroes, maar ook met het project om het voormalige Essent-gebouw in Hengelo te kopen. Het tekent de beste ondernemer van Twente in 2020 ten voeten uit'', vond de jury. “En stilstaan is er voorlopig niet bij, want hij zoekt weer nieuwe avonturen. Succes smaakt naar meer.”

Als Beste Start-up van Twente kwam Digital Chef in Enschede uit de bus. Het startende bedrijf heeft een unieke methode ontwikkeld voor het ontwerpen van verpakkingen voor voedingsmiddelen. De jury was onder de indruk van de broers Bart en Robbert Oude Luttikhuis, die met hun concept een verschil kunnen maken in de marketing van de foodsector. Revopal Almelo en DEN Smart Home Enschede waren de andere finalisten. Dave Blank, Annerie Bemthuis, Marc Woesthuis en Henk Smit zaten ook in de jury.

In de categorie Fitste Bedrijf van Twente werd Vivochem tot winnaar gekozen. De andere finalisten in die categorie waren Urenco in Almelo en ICT-bedrijf Exite in Enschede. Urenco kreeg alle lof. De jury waardeerde de inzet van het management van het Almelose chemiebedrijf om in een omgeving waar gezondheid en veiligheid veel aandacht krijgen, ook te zorgen voor een goede sfeer. Een voorbeeld voor andere bedrijven, aldus de jury.

Lof voor finalist Urenco

'hij zoekt namelijk alles tot in de
puntjes uit'

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden