Etalagekunstmarkt aan de Trompstraat


<p>Halssieraden Sunset Vibes van Iris Nijenhuis. (Foto: Christine Martens)</p>

Halssieraden Sunset Vibes van Iris Nijenhuis. (Foto: Christine Martens)

(Foto: Christine Martens)

Etalagekunstmarkt aan de Trompstraat

De Almelose kunstenares Erna Futselaar, bekend van haar keramische werken, organiseert in de etalage van haar atelier een etalagekunstmarkt. Een flink aantal kunstenaars werkt mee aan de kunstmarkt, waarbij met name kadokunst centraal staat.

Almelo - Het atelier van Erna is vinden aan de Trompstraat 2 en de etalage is altijd 'open'. ''Bij kadokunst kun je denken aan sieraden, keramiek, geluksvogels en waxinelichtjes'', aldus Almelo Promotie. ''Deze voorwerpen worden in allerlei verschillende materialen in allerlei verschillende technieken aangeboden. Alles staat op zijn eigen plekje uitgestald, mooi uitgelicht, met een scanbare QR-code ernaast. Als je de code scant, krijg je meer informatie over het betreffende object, en kun je aangeven of je het wilt kopen. De gekochte kunst is af te halen op vrijdag 27 en zaterdag 28 november, ruim op tijd voor Sinterklaas. En om ook de Kerstman gelegenheid te geven een uniek kado te regelen, is er op vrijdag 18 en zaterdag 19 ook een afhaalmogelijkheid.

De unieke stukken zijn gemaakt door bevriende kunstenaars die allen hun sporen verdiend hebben. Meer informatie over hen is te vinden op de website www.etalagekunstmarkt.nl en op de facebookpagina die Erna in het leven heeft geroepen @etalagekunstmarkt. Op beide plekken zijn de voorwerpen ook te bekijken en op de webpagina staan korte filmpjes waarin de makers iets vertellen over hun manier van ontwerpen en/of produceren. Super interessant!

De foto hiernaast laat werk zien van Iris Nijenhuis, 'Sunset Vibes'. De kunstenares heeft een atelier in Amsterdam. Zij maakt van kleine stoffen puzzelstukjes allerhande werken, op de foto zijn halssieraden te zien. Alle stukjes, die lijken op kleine bloemetjes, of op schubbetjes, zijn met een lasercutter uitgesneden, waarop Iris ze handmatig allemaal in elkaar schuift. Naast (afgedankt) textiel werkt ze ook met kunstleer. Op de website van Erna staat ook een filmpje van haar werk.

De deelnemers aan de etalagekunstmarkt zijn: Sibyl Heinen, Odette Frijters, Erna Futselaar, Francisca Henneman, Noortje Meijerink, Jet Mous, Iris Nijenhuis, Paula Oude Hengel, Conny Pols, Corien Ridderikhof, Ilse Antoinette Scholten en Petra de Wilde. Bij het afhalen gelden de volgende coronaregels: niet meer dan één persoon of huishouden binnen, houd 1,5 meter afstand, desinfecteer je handen, alleen toegang met mondkapje. Ruilen en passen is niet mogelijk.

Wie doe mee aan de etalagekunstmarkt?

'Alles staat op zijn eigen plekje uitgestald,
mooi uitgelicht'

door Almelo Promotie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden