<p>De winnende foto van Lara Otte van het stadhuis.&nbsp;</p>

De winnende foto van Lara Otte van het stadhuis. 

(Foto: Lara Otte)

Lara Otte wint Almelose fotowedstrijd

Lara Otte heeft de Almelose fotowedstrijd gewonnen met een kunstzinnige foto van het stadhuis. De fotowedstrijd van Almelo Promotie en de gemeente Almelo leidde tot 534 ingezonden foto’s. De foto van Lara Otte van het oude en nieuwe stadhuis maakte de meeste indruk op de jury.

Almelo - Bij de fotowedstrijd nomineerde het publiek via social media foto’s voor ieder thema. De jury koos uiteindelijk de overall- en de themawinnaars. De andere winnaars zijn Anny Spoolder-Luchtenberg op het thema groen, Peter Weideman op het thema water en Ronald van Driel die zowel het thema techniek als het thema talent won.
Lara Otte krijgt haar foto op canvas. Alle winnende foto’s zijn binnenkort als ansichtkaart te koop bij Almelo Promotie.

Op de winnende foto is te zien hoe het nieuwe stadhuis reflecteert in de ramen van het oude stadhuis. Jurylid Kim Novak van Studio15 koos de foto vanwege het beeld van vernieuwing dat eruit spreekt. “Het is kunstzinnig. Anders dan anders en vooral dat vond ik mooi.” Burgemeester en jurylid Arjen Gerritsen vindt de foto vooral erg mooi bedacht: “Je moet er als fotograaf maar op komen.”

Volgens burgemeester Gerritsen kent Almelo echt heel veel fototalent. Dat bleek uit het grote aantal inzendingen. In het thema groen, met 233 ingestuurde foto’s, wint Anny SpoolderLuchtenberg met haar foto van de zonsopgang langs de Doorbraak in Bornerbroek. De jury roemt de sfeer. “Je krijgt direct zin om naar deze plek te gaan”, aldus professioneel fotograaf Rikkert Harink.
In het thema water (224 kanshebbers) scoort Peter Weideman met zijn foto van het Indiëterrein. Volgens Harink is het technisch een goede foto: “Er is goed gebruik gemaakt van de weerspiegeling in het water. Ook zie je dat de foto is gemaakt met een lange sluitertijd én de fotograaf heeft een goed standpunt gekozen. De foto is zichtbaar bewerkt, maar het is niet over de top. Absoluut een winnende foto.”

Ronald van Driel wint met zijn foto’s op twee thema’s: talent (22 inzendingen) én techniek (55 foto’s). Zijn foto van topsporthal IISPA in regenboogkleuren viel bij de jury in de smaak. Directeur Marianne van de Steeg van Almelo Promotie: “De IISPA staat voor mij voor toptalent en opleiding. De regenboogkleuren geven weer dat wij een inclusieve stad zijn.” Ronalds foto van de kraan in de haven in de categorie techniek viel ook in de smaak bij de jury. Volgens fotograaf Rikkert Harink heeft Van Driel zijn techniek op orde “Hij heeft goed gebruik gemaakt van een lange sluitertijd.”

Burgemeester Arjen Gerritsen spreekt vooral het perspectief aan: "Het lijkt alsof die kraan op je afkomt. De kleuren hebben iets onheilspellends.”

Voor de jury was vooral de keuze voor de overall winnaar ingewikkeld. "Er zijn zulke prachtige foto's ingestuurd, moeilijk om dan maar één foto te mogen kiezen”, aldus Marianne van de Steeg. Burgemeester Gerritsen keek vooral naar de herkenbaarheid: "Ik koos voor de foto die zichtbaar in Almelo is gemaakt.”

door de redactie

'het is moeilijk om maar één foto te mogen kiezen'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden