<p>Raoul Beltman en Jolanda Overdorp met de portretten van Meester Siebelink. (Foto: Herman Wanschers)</p>

Raoul Beltman en Jolanda Overdorp met de portretten van Meester Siebelink. (Foto: Herman Wanschers)

(Foto: Herman Wanschers)

De Klup mikt nu op huisactiviteiten

De Klup Twente schakelt in de hele maand november over op allemaal splinternieuwe (vanuit) huisactiviteiten voor mensen met een beperking. De eerste staan inmiddels op de website van De Klup Twente, maar er gaan er nog veel meer volgen, zegt Hanny ter Doest van De Klup. "Van Wilfrieds reeënroute, het Meester Siebelink Kunstproject, tot en met bel-, fiets- en app-maatjes, de Klup Mini Bieb en de kleurige fotoparade.''

Almelo - Door het grote aantal coronabesmettingen in Twente moesten 5 november de deuren van het Meester Siebelinkhuis in Almelo weer op slot, meldt Hanny ter Doest. "Dat was een bitter besluit, want de vrijwilligersorganisatie voor mensen met een beperking ondervond in de eerste lockdown aan den lijve hoe moeilijk haar deelnemers het hadden. Daarom is nu heel snel gereageerd met tal van activiteiten die Klupdeelnemers thuis of verantwoord vanuit huis kunnen doen. Alle activiteiten zijn terug te vinden onder een nieuwe serviceknop (Vanuit) huis activiteiten op de website van De Klup Twente''.

Met de nieuwe activiteiten van De Klup worden twee dingen nagestreefd: voorkomen van vereenzaming en activering van de deelnemers. Vereenzaming wil De Klup bestrijden door het koppelen van een vrijwillig wandel-, fiets-, of app-maatje aan deelnemers. Tegelijkertijd biedt De Klup een aantal activiteiten die mensen thuis of vanuit huis kunnen doen. Twee daarvan vallen onder de noemer kunst. Dat zijn het Meester Siebelink kunstproject, een eerbetoon aan de schooldirecteur die precies 50 jaar geleden stichting de Klup oprichtte. Ter Doest: "Deelnemers en vrijwilligers mogen het portret van de meester omtoveren in een kunstwerk en dat project kent een vliegende start. De portretten stromen intussen binnen.''

Het tweede kunstproject is de kleurige fotoparade, waarvoor deelnemers kleurige foto’s van dingen waar ze blij van worden, moeten appen of mailen. Met de opdracht hoopt De Klup dat het deelnemers helpt de focus te richten op de positieve dingen in hun eigen leefomgeving. Die fotoparade verschijnt dagelijks op de facebookpagina van De Klup Twente. Verder heeft De Klup met Wilfrieds reeënroute een eigen wandeling/fietstocht uitgezet langs plekken waar mensen (alleen of met een maatje) reeën kunnen spotten.

Er zitten ook nog flink wat activiteiten in de pijplijn. In voorbereiding is De Klup Mini Bieb, een kast vol boeken, cd's en dvd's bij het Meester Siebelinkhuis. Daar mogen mensen spullen uit meenemen. Verder worden er leuke beweegvideo's voor thuis opgenomen en geplaatst, alsook leuke kook- en bakfilmpjes, zodat mensen thuis een lekkere en gezonde maaltijd kunnen maken of lekkere koekjes kunnen bakken.

De Klup gaat er vanuit dat op maandag 30 november de activiteiten in het Siebelinkhuis kunnen worden hervat.

Alle speciale activiteiten zijn te vinden op www.deklup.nl onder de knop (Vanuit) huis activiteiten.

door de redactie

'we hopen dat
de sluiting deze keer niet zo
lang zal zijn'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden