<p>Paul Linderman in zijn slagerij.&nbsp;</p>

Paul Linderman in zijn slagerij. 

(Foto: Jan van Zoest)

Paul Linderman slacht nog steeds zelf

Paul Linderman is al van de derde generatie van Slagerij Linderman. “Ik wil het ambacht in stand houden. Veel slagers slachten zelf niet meer, maar wij wel. Wij houden de kwaliteit in eigen hand’’, aldus Paul Linderman.

Almelo – Het begon allemaal met Pauls opa Bernard Linderman die in 1935 in Oldenzaal met een slagerij begon. Paul en zijn vriendin Diane namen Slagerij Linderman over van Pauls vader Leo. “Mijn vader is 76, maar hij loopt er nog steeds. Hij werkt nog mee in de winkel. Hij doet alles nog’’, zegt Paul Linderman.

Meehelpen

Zelf is Paul al vanaf zijn twaalfde actief in de slagerij. “Een beetje meehelpen in het weekend. Op mijn zestiende ben ik naar de slagersvakschool gegaan. Het was al snel duidelijk dat ik het van mijn vader wilde overnemen.’’

Ze hebben twee vestigingen, eentje in Weerselo, aan de Abdijweg, en eentje in Almelo, Binnenhof 29. Het grote pluspunt van Slagerij Linderman is het zelf slachten, vindt Paul. “Veel slagers slachten niet meer zelf omdat er zoveel regels aan zijn verbonden. Wij willen onze eigen kwaliteit in eigen hand houden doordat we zelf slachten. En als je zelf slacht, moet je alle delen zoveel mogelijk verwerken. Veel slagers vinden dat teveel gedoe, maar ik zie het meer als een uitdaging. We maken alle producten zelf.’’

Paul weet waar zijn vlees vandaan komt. “Onze runderen lopen op het Stift in Weerselo, tegenover de winkel. De koeien groeien op met veel aandacht voor welzijn. Onze boer maakt zijn eigen voer’’, zegt Paul. “Gerst, tarwe, maïs, aardappelschillen. Niks geen genetisch gemanipuleerde soja uit omgekapte tropische regenwouden.’’

Het vlees van Linderman is een 100 procent Twents streekproduct. “We slachten uitsluitend vrouwelijke runderen en varkens’’, zegt Paul. “Omdat daar meer smaak aan zit en malser is.’’

In de slagerij zijn ruim tachtig verschillende vleeswaren en worstsoorten voorhanden, die volgens traditionele recepturen huisgemaakt zijn. Uit de keuken komen ook dagverse maaltijden. “We hebben een uitgebreide maaltijdenkeuken. Met een ruim assortiment aan overheerlijke gegrilde specialiteiten en huisgemaakte maaltijden.’’

Bestelling

Vanwege corona mogen er nu maximaal drie klanten tegelijk in de winkel zijn en wordt er veel op bestelling gewerkt. Maar de slagerij loopt goed, vertelt Paul. "De mensen kiezen steeds meer voor kwaliteit. De catering is wel wat minder geworden, maar de slagerij loopt gewoon goed door. We zijn ook niet dicht geweest in de eerste golf. Je ziet dat mensen iets meer te besteden hebben, ook omdat ze niet uit eten kunnen. Dan halen ze bij ons een lekker stukje vlees om zich te verwennen.''

Met de decembermaand in zicht verwacht Paul dat het druk blijft. "We regelen twee afhaalpunten per winkel, om te voorkomen dat we wachtrijen krijgen.''

door Hans Assink

'je ziet dat mensen iets meer te be- steden hebben'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden