<p>Mirel Bosma: Mijn insteek is om mensen bewuster te laten eten.” (Foto: Mirel Bosma)</p>

Mirel Bosma: Mijn insteek is om mensen bewuster te laten eten.” (Foto: Mirel Bosma)

(Foto:)

'Ik wil mensen bewuster laten eten'

Mirel woont sinds haar twaalfde in Almelo. Ze woont samen met haar vriend en zoon. Mirel heeft de sportopleiding CIOS gedaan. Daarna is ze begonnen in een sportschool. "In het begin was dit nog veel begeleiden in de fitness, ik gaf alle groepslessen. Op gegeven moment heb je toch redelijk wat kennis en ga je met meer mensen samenwerken. Ik mocht ook langzamerhand meer mensen begeleiden. Dat is hartstikke gaaf.”

Almelo - Toen heeft Mirel het personal trainer-gedeelte erbij gepakt. "Hier heb ik veel cursussen voor gevolgd.”

'Op gegeven moment ben ik mijn eigen recepten gaan bedenken'

Ze is op dit moment werkzaam als personal trainer, gewichtsconsulent en geeft groepslessen bij De Sporthal in Almelo. Vorig jaar heeft Mirel haar diploma Gewichtsconsulent behaald. "Ieder persoon is anders. Wat is gezond en hoe val je af zonder te veel uit je voedingspatroon te laten? Dat vind ik interessant.”

Naast dat Mirel werkt bij De Sporthal, maakt ze ook veel lekkere én gezonde baksels met haar eigen bedrijfje M-licious. “Ik had een boek gekregen van mijn vriend. Hierin stonden allerlei glutenvrije recepten en recepten zonder geraffineerde suikers. Daar wilde ik graag mee aan de slag. Op gegeven moment ben ik mijn eigen recepten gaan bedenken. Zo is mijn werk ontstaan.”

Mirel maakt zowel gezonde als ongezonde taarten, cakes en andere baksels. Ze bedenkt recepten waarbij je geen geraffineerde suikers gebruikt, maar ze komt ook met behoorlijk ongezonde dripcakes. “Ik wil juist promoten dat je niet te streng moet zijn voor jezelf. Als je wilt afvallen, moet je ook af en toe kunnen genieten van wat lekkers. Zodra je alleen maar dingen gaat verbieden, gaat niemand een voedingsschema volhouden. Als ik mensen begeleid voor de voeding, dan is het bij mij niet zo dat je niks mag. In principe moet je alles kunnen eten. Je moet alleen oppassen dat je niet meer calorieën binnenkrijgt dan dat je elke dag verbrand. Zo simpel is het eigenlijk.”

Mirel: “Mijn slogan is: gezond eten kan heel lekker zijn. Deze zin heb ik altijd overal bij staan. Af en toe verkoop ik een healthy snackbox, die mensen kunnen bestellen. Hier zitten vier gezonde snacks in. Je kunt denken aan een gezonde brownie, cheesecake, muffin, noem maar op. Daarnaast worden de dripcakes best veel besteld bij mij. Voor een verjaardagsfeestje of een andere feestelijke gelegenheid.”

Alsof het nog niet genoeg is, houdt Mirel zich ook bezig met fotografie. Van alle baksels maakt ze foto's en die plaatst ze op haar Instagrampagina. “Vorig jaar heb ik een korte fotografiecursus gedaan. Ik wil graag nog een cursus volgen, gericht op foodfotografie.”

Mirel maakt zowel gezonde als ongezonde taarten, cakes en andere baksels

door Jeanine Oude Luttikhuis

Een verjaar- dagsfeestje of een andere gelegenheid

Echte sportfreak

Mirel Bosma (48) is een echte sportfreak. Vanaf haar elfde sport ze al fanatiek en ze besloot op haar twintigste haar werk ervan te maken. Maar dat is niet alles, ze heeft sinds twee jaar ook een eigen bedrijfje, M-licious. Ze combineert het sporten nu met gezonde voeding én met het bakken van lekkere en gezonde cakes, taarten en muffins. "Ik houd me bezig met voeding. Mijn insteek is om mensen bewuster te laten eten.”

Coronacrises

Mirel: "Het zou verstandiger zijn dat mensen gezonder gaan leven, vooral nu in de tijd van corona. Ik heb niet het idee dat ze er nu meer aan doen dan voor de coronacrisis. Terwijl je in het nieuws wel hoort dat er mensen op de intensive care liggen met overgewicht. Dat is best zorgelijk, voeding is belangrijk.''

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden