<p>Michael Sijbom is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. (Foto: Landschap Overijssel)</p>

Michael Sijbom is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. (Foto: Landschap Overijssel)

(Foto: )

Michael Sijbom directeur van Landschap Overijssel

Almelo - Michael Sijbom (51) is de nieuwe directeur van Landschap Overijssel. Hij start per januari 2021 als directeur-bestuurder bij de landschapsorganisatie.
Sijbom groeide op in Raalte en was in de jaren 2011 tot 2017 burgemeester van gemeente Losser. Volgens Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landschap Overijssel, is Sijbom “een uitstekende kandidaat, die er ongetwijfeld aan gaat bijdragen om Landschap Overijssel verder in de Overijsselse samenleving te verankeren”.
Sijbom neemt de taken over van Eibert Jongsma die tijdelijk directeur bestuurder van Landschap Overijssel is.

Als burgemeester van Losser stond hij tussen de mensen, zegt Sijbom zelf. "Mijn stijl is er één van samenwerken en verbinden. Ik wil met partijen op zoek naar wat ons verbindt en niet focussen op de verschillen.''
Communicatie vormt voor hem altijd een rode draad. "Ik kom werken in de provincie waar ik mij thuis voel, in een rol die mij ligt en in een onderwerp waarvan mijn hart sneller gaat kloppen'', aldus Sijbom. "Die passie voor de natuur en het erfgoed in Overijssel is er bij velen. Natuurlijk verschilt de beleving ervan en de visie erop. Maar de uitdaging zit erin om krachten te bundelen. Samen maken en vormen wij het bijzondere landschap van Overijssel.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden