<p>De Klokkenbelt heeft een nieuwe zorgbestemming. (Foto's: De Klokkenbelt)</p>

De Klokkenbelt heeft een nieuwe zorgbestemming. (Foto's: De Klokkenbelt)

(Foto:)

Mooie nieuwe bestemming voor De Klokkenbelt

Het beeldbepalende pand De Klokkenbelt in Almelo, dat in de jaren vijftgib werd gebouwd als bejaardenhuis, heeft een nieuwe bestemming gekregen. Samen met woningstichting Sint Joseph Almelo transformeerde InteraktContour twee vleugels van De Klokkenbelt tot een moderne en duurzame woonlocatie met 66 appartementen voor mensen met hersenletsel. Zij wonen hier zo zelfstandig als mogelijk met ondersteuning van professionals, hun netwerk en e-health hulpmiddelen.

Almelo - Een zo gewoon mogelijk leven leiden met ondersteuning, dat is de insteek van het nieuwe concept.
Na een grootschalige verbouwing namen de nieuwe bewoners van dit markante gebouw eind september hun intrek in hun nieuwe appartement.
De bewoners hebben door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor hersenletsel opgelopen en hebben daardoor nu dagelijks zorg en ondersteuning nodig.
Ondanks dat willen zij een zo gewoon mogelijk leven leiden. Dat kan in de Klokkenbelt. Hier kunnen zij dag en nacht aanspraak maken op zorg en ondersteuning en worden zij in hun zelfredzaamheid ondersteund met e-health hulpmiddelen.

Hersenletsel

Tanja Kroeze is een van de nieuwe bewoners. “Ik heb hersenletsel als gevolg van een tumor in mijn hoofd. Hierdoor kan ik steeds minder. Ook heb ik problemen met mijn evenwicht, geheugen, ben ik snel vermoeid en kan ik niet goed tegen prikkels. Bij mijn gezin wonen ging niet meer. In de Klokkenbelt bepaal ik zelf mijn dagritme en kan ik de rust nemen die ik nodig heb. Toch probeer ik nog zoveel mogelijk zelf te doen. Daarom heb ik verschillende e-health hulpmiddelen die mij daarbij helpen. Zoals valdetectie, een medicijndispenser en een minirobot die mij helpt herinneren aan mijn afspraken.”

Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour, is trots op de nieuwe woonlocatie. “Deze grotere woonlocatie stelt ons in staat om ook in de toekomst 24 uur per dag en 7 dagen per week professionele zorg te bieden aan alle bewoners. Belangrijk vinden we het wonen in een eigen appartement met een eigen sfeer, zodat een ieder zich echt thuis voelt. Bewoners maken net als Tanja veel gebruik van e-health middelen, waardoor zij veel zelfstandiger kunnen leven. In de komende jaren wil InteraktContour meer van dit type woonlocaties realiseren, zoals in Enschede en Zwolle.”

Thuis voelen

Wonen is meer dan een dak boven je hoofd, vindt directeur-bestuurder Claudia Beumer. Zich thuis voelen, staat op één. "Niet alleen het gebouw, maar zeker ook de parkachtige tuin zorgt er voor dat bewoners en medewerkers zich hopelijk thuis gaan voelen in De Klokkenbelt.”

Directeur-bestuurder Claudia Beumer is blij dat De Klokkenbelt een locatie is geworden waar wonen, zorg en welzijn bij elkaar komen. "Het huisvesten van bewoners die zorg nodig hebben gecombineerd met een gezondheidscentrum en onze eigen appartementen voor senioren maakt ons als sociale verhuurder erg gelukkig. Wonen is meer dan een dak boven je hoofd en De Klokkenbelt laat zien dat een gebouw voor meerdere doeleinden in te richten is."

een gebouw voor meerdere doeleinden

van de redactie

24/7 zorg
en een eigen appartement in een eigen sfeer

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden