Marian van Caspel houdt een lezing over Dante.
Marian van Caspel houdt een lezing over Dante.

Bleeklezing met Marian van Caspel over Dante

Algemeen

Stadskerk De Bleek brengt op zaterdag 7 januari om 16.30 uur een Bleeklezing over Dante door kunsthistorica Marian van Caspel uit Utrecht. “Ze toont ons bijzondere afbeeldingen met een even zo inspirerende uitleg over wat erop te zien is’’, aldus Pauline Vrolijk-de Jong van het Bleeklezingenteam.

Almelo - Marian van Caspel is bekende kunsthistorica met affiniteit met kunst en cultuur. Ook in de Bleekkerk is ze al vaker geweest, meldt Pauline Vrolijk. “Marian is kunsthistorica, met ruime ervaring met lesgeven. In 1988 was ze, samen met Paul Bröker, oprichter van de Kunsthistorische Leergangen in Utrecht. Ruim twintig jaar gaf ze er leiding aan. In 2011 richtte ze Kunst in verbinding op, om de verbinding en uitwisseling met anderen meer te zoeken. 35 jaar ervaring in het geven van lessen kunstgeschiedenis stellen haar in staat allerlei verbindingen te leggen tussen kunst, religie en spiritualiteit. Als het onderwerp het toelaat combineert ze net zo graag oude met moderne en hedendaagse kunst.’’

De goddelijke komedie (In het Italiaans: La Divina Commedia) is hét beroemde verhaal van de Florentijnse dichter Dante Alighieri, geschreven in het eerste kwart van de 14e eeuw (1307-1321). “Het behoort tot de meest bekende meesterwerken van de wereldliteratuur. Velen noemen het een van de grootste culturele prestaties van de middeleeuwen. Dante beschrijft in de Komedie zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, vagevuur en hemel.’’ Entree 7,50 euro.

Meer weten? Kijk op www.ontdekhightechtwente.nl voor meer informatie en updates.
Het hart van hightech wordt groter 5 uur geleden
Gerrit Willering (links) en Hendrik Supheert starten een Gitaarcafé in Aadorp.
Het Aahoes krijgt een Gitaarcafé 17 mei, 13:24
JYSK Almelo heeft de perfecte loungeset voor in de tuin.
JYSK heeft de perfecte loungeset 16 mei, 13:19
Repareren in de Hagedoorn.
Allerhande reparaties in Repair Café de Hagedoorn 15 mei, 13:23
De Almeloopers zijn klaar voor de Roparun.
Almeloopers in vorm voor de Roparun 15 mei, 09:31
Afbeelding
Open Boerderijdag in Bornerbroek 14 mei, 13:17
Afbeelding
Leerlingen Zone.college krijgen les in vissen 14 mei, 09:25
Vier kunstenaars exposeren in Kunst Punt Almelo bij de elfde expositie.
Expositie in Kunst Punt draait volop 14 mei, 08:30