Marian van Caspel houdt een lezing over Dante.
Marian van Caspel houdt een lezing over Dante.

Bleeklezing met Marian van Caspel over Dante

Algemeen

Stadskerk De Bleek brengt op zaterdag 7 januari om 16.30 uur een Bleeklezing over Dante door kunsthistorica Marian van Caspel uit Utrecht. “Ze toont ons bijzondere afbeeldingen met een even zo inspirerende uitleg over wat erop te zien is’’, aldus Pauline Vrolijk-de Jong van het Bleeklezingenteam.

Almelo - Marian van Caspel is bekende kunsthistorica met affiniteit met kunst en cultuur. Ook in de Bleekkerk is ze al vaker geweest, meldt Pauline Vrolijk. “Marian is kunsthistorica, met ruime ervaring met lesgeven. In 1988 was ze, samen met Paul Bröker, oprichter van de Kunsthistorische Leergangen in Utrecht. Ruim twintig jaar gaf ze er leiding aan. In 2011 richtte ze Kunst in verbinding op, om de verbinding en uitwisseling met anderen meer te zoeken. 35 jaar ervaring in het geven van lessen kunstgeschiedenis stellen haar in staat allerlei verbindingen te leggen tussen kunst, religie en spiritualiteit. Als het onderwerp het toelaat combineert ze net zo graag oude met moderne en hedendaagse kunst.’’

De goddelijke komedie (In het Italiaans: La Divina Commedia) is hét beroemde verhaal van de Florentijnse dichter Dante Alighieri, geschreven in het eerste kwart van de 14e eeuw (1307-1321). “Het behoort tot de meest bekende meesterwerken van de wereldliteratuur. Velen noemen het een van de grootste culturele prestaties van de middeleeuwen. Dante beschrijft in de Komedie zijn imaginaire reis door de drie rijken van het hiernamaals: hel, vagevuur en hemel.’’ Entree 7,50 euro.

PlayBack komt naar MFA Eninver.
Spoedcursus Avedan 'De Grote Sprong' 16 uur geleden
Het verhaal van de meester, bij de de HKW.
Expositie in Wierden loopt nog een aantal dagen 18 uur geleden
Afbeelding
Bezoek jongvolwassenen 24 mei, 14:34
Bjorn oude Ophuis van Carpetright Almelo.
Carpetright levert kwaliteit kunstgras 23 mei, 14:27
Een Rembrandtschildertje in actie.
Rembrandtschildertjes gaan exposeren in bieb 23 mei, 11:52
Afbeelding
Oldtimers in Rijssen tijdens de streekmarkt 23 mei, 10:39
Het is weer tijd voor een Open Ateliers Herengracht.
Mini-bioscoop bij Open Ateliers 22 mei, 15:54
Repareren gebeurt bij mooi weer ook buiten.
Allerlei reparaties bij Repair Café in Noaberhoes 22 mei, 14:30