<p>Directeur Sigrid Ivo van Stadsmuseum Almelo verrast 1000ste Barbiebezoeker moeder en dochter Babtist . </p>

Directeur Sigrid Ivo van Stadsmuseum Almelo verrast 1000ste Barbiebezoeker moeder en dochter Babtist .

(Foto: )

Duizendste bezoeker Barbie- tentoonstelling

De Barbietentoonstelling in Stadsmuseum Almelo wordt goed bezocht, ondanks alle corona toestanden. Onlangs werd de 1000ste bezoeker - en tegelijkertijd ook bezoeker 1001 - in het zonnetje gezet. Directeur Sigrid Ivo verraste ze persoonlijk met een passende attentie: een barbiepop.

Almelo - De 4-jarige Alma Babtist uit Enschede werd vorige week op een middag aangenaam verrast met een barbiepop. Zij was - samen met haar moeder - de duizendste bezoeker aan de Barbie tentoonstelling ‘van casual tot glamour' die sinds 12 september in het Stadsmuseum Almelo loopt.

De tentoonstelling met 600 Barbiepoppen van 1959 tot heden loopt boven verwachting goed.
Uiteraard zijn er veel bezoekers uit de regio, maar daarnaast komen bezoekers uit het hele land (Noord-Holland, Zeeland, Utrecht) speciaal naar Almelo om de enorme verscheidenheid aan Barbiepoppen te bewonderen.
Behalve Barbieliefhebbers komen ook ouders en grootouders met kinderen op de tentoonstelling af.

Zoals moeder Sharonie Babtist en dochter Alma. Ze hadden een moeder-dochterdag en kwamen speciaal voor Barbie naar Almelo. Dochter Alma is een echt poppenkind en sprak al dagen over niets anders dan over Barbie. “Omdat het een aankleedpop is en je haar kapsel steeds kunt veranderen.”

Moeder Babtist leek dit een mooi uitje voor de herfstvakantie. “Zo'n expositie is een goed moment om naar Almelo te komen en de binnenstad verder in te gaan. Het is ook een mooie expositie en het is bijzonder om zo veel verschillende soorten Barbies te zien en hoe ze in de loop der jaren is veranderd. Ik kende de geschiedenis en de achtergrond van Barbie niet. Leuk om te lezen.”

Ze was ook aangenaam verrast door het prachtige historische pand waarin het Stadsmuseum is gevestigd. “En het is natuurlijk leuk kennis te maken met de geschiedenis van Almelo. Het zou echt heel jammer zijn als de gemeente Almelo het museum gaat wegbezuinigen.”

Na maanden van gedwongen sluiting vanwege corona is de grote belangstelling voor de expositie een hele opsteker voor het Stadsmuseum, dat ook nog eens wordt bedreigd met sluiting.
De gemeenteraad heeft namelijk plannen om de subsidie aan het museum voor 2021 met 65 procent te korten, waardoor het onmogelijk is het museum draaiende te houden, vindt het Stadsmuseum.

De tentoonstelling laat Barbie als fashionista zien met haar diverse modelijnen, maar ook een Afro-Amerikaanse en een Latina versie van Barbie. Verder verschijnt ze in de kleding van traditioneel mannelijke beroepen zoals die van archeoloog, astronaut, dierenarts en coureur.

De Barbie expositie in Stadsmuseum Almelo is opgebouwd rond thema's. Daarin komen behalve sport- en strandkleding, ondergoed en nachtkleding, bruidskleding, en modeontwerpers ook pop- en filmsterren voor, Disneyfiguren en Barbie's verschillende beroepen. De expositie 'Barbie: van casual tot glamour' draait tot en met 31 januari 2021. In verband met corona dient men zich voor een bezoek telefonisch of via de website aan te melden. Bezoekdagen: dinsdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur, zondag van 11 tot 17 uur.

opgebouwd rond thema's

van de redactie

'Het is bijzonder om zoveel verschillende Barbies te zien'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden