<p>Voorbeeldfoto complementaire kleuren. (Foto: Felicia van Buren)</p>

Voorbeeldfoto complementaire kleuren. (Foto: Felicia van Buren)

(Foto: Felicia van Buren)

De beste tips voor de fotowedstrijd - deel II

Vorige week heb hier je kunnen lezen over de fotowedstrijd van de gemeente Almelo in samenwerking met Almelo Promotie. In het artikel stond dat er al flink wat foto’s in de categorieën talent, groen, techniek en water zijn ingezonden. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Rikkert Harink, Marianne van de Steeg, burgemeester Arjan Gerritsen en de fotoploeg van Studio 15.

door Almelo Promotie

Almelo - Om de inzenders wat tips en trucs te geven hebben we vorige week Rikkert (beroepsfotograaf) en Marianne (directeur/bestuurder van Almelo Promotie) laten vertellen over de aandachtspunten. Samengevat zijn dat de aandacht voor het lijnenspel in de foto, of er iets interessants gebeurt en of het Almelo-gevoel uit de foto spreekt.

Vandaag is de fotoploeg van Studio 15 aan de beurt met haar tips en trucs. Studio15 is een samenwerking tussen Kaliber Kunstenschool en Avedan Jongerenwerk. Studio15 biedt gratis activiteiten met als doel talentontwikkeling voor jongeren in Almelo tussen de 12 en 30 jaar op het gebied van muziek, dans, fotografie, evenementenorganisatie, ondernemerschap, theater en meer. De fotoploeg bestaat uit vier fanatieke meiden die elke dinsdagavond fotograferen bij de fotogroep van Studio 15. Chrissy, Wilma, Gabrielle en Felicia.

"We mogen daar gratis gebruik maken van de studio en de camera's en er zijn altijd coaches aanwezig die ons leren hoe we een goede foto moeten maken. Maar wat maakt een foto nou goed/mooi/interessant? We kijken bijvoorbeeld of de foto goed scherp is, naar de compositie en of het creatief is. Heb je bijvoorbeeld een creatieve achtergrond? Je kunt ook creatief zijn met je kleurgebruik. Gebruik bijvoorbeeld allemaal monochrome kleuren in je foto, kleuren die op elkaar lijken. Of ga voor knallend contrast door twee tegenovergestelde kleuren te gebruiken zoals blauw en oranje. De foto moet aantrekkelijk zijn om naar te kijken.”

"Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld het onderwerp niet in het midden staat maar bijvoorbeeld rechts onderin te zetten, dat wordt ook wel de regel van derden genoemd. Probeer om een foto vanuit een laag of juist hoog standpunt te maken. Dat heet ook wel vogelperspectief en kikkerperspectief, dat maakt de foto interessanter."

Tot en met 1 november kun je je foto sturen naar fotowedstrijd@almelo.nl. Ingezonden foto's zijn te zien op de Facebookpagina Uitinalmelo, in aparte fotoalbums. www.facebook.nl/uitinalmelo

Fotowedstrijd

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden