<p>FEA heeft de huisartspraktijk Nillessen over genomen. (Foto: FEA)</p>

FEA heeft de huisartspraktijk Nillessen over genomen. (Foto: FEA)

(Foto: )

Federatie neemt praktijk over

Federatie Eerstelijnzorg Almelo e.o. (FEA) heeft vorige week de huisartsenpraktijk Nillessen in Westerhaar overgenomen. Het is de eerste praktijk in deze regio die op deze manier wordt voortgezet.

Almelo - Volgens de kenners gaat het om een unieke samenwerking in de regio om huisartsenzorg te garanderen. Op 24 september werd het document ondertekend dat de overdracht van de huisartsenpraktijk Nillessen aan de Federatie Eerstelijnzorg Almelo e.o. (FEA) bekrachtigt.

Het huisartsentekort is een grote zorg die landelijk speelt, maar zeker ook in de regio Twente, zo meldt Janke Snel, directeur Centrale Huisartsenpost Almelo (CHPA) en FEA. "Verschillende manieren worden onderzocht en ingezet om het huisartsentekort het hoofd te bieden. Zo is sinds enkele jaren de campagne ‘Huisarts in Twente’ actief. Via verschillende mediakanalen worden (aankomend) huisartsen gewezen op vacatures in de regio. Een verdere uitwerking is de oprichting van een holding vallend onder FEA, die het mogelijk maakt een praktijk over te nemen. Het is een pilot. Na een jaar wordt gekeken of dit de juiste stap is.''

Met het vertrek van Gerard Nillessen kwamen de plannen in een stroomversnelling. "Omdat voor deze praktijk, ondanks inspanningen, geen opvolger gevonden is'', zegt Janke Snel. "We willen overal in ons verzorgingsgebied kwalitatief goede huisartsenzorg bieden. Dat is een hele uitdaging in deze tijd. Om goede opvolging te vinden, maar zeker ook in het geval als dit niet direct lukt, de huisartsenzorg te kunnen borgen. Met het overnemen van de huisartsenpraktijk in Westerhaar hebben wij meer tijd te kijken naar een huisarts die de praktijk wil overnemen. Wat natuurlijk ons uiteindelijke doel is.”

De praktijk van Nillessen gaat verder onder de naam Het Veen. Inmiddels zijn twee waarnemers, Wouter van Gils en David Bal, aangesteld. De drie doktersassistenten en twee poh’ers zijn ook in dienstverband van FEA. FEA is een belangenorganisatie van en voor huisartsen; de leden hebben het laatste woord.

Bij de overname kwam heel wat kijken, zegt Janke Snel. "Zoals gezegd, moest een holding worden opgericht. De juridische consequenties zijn in kaart gebracht. Contracten moesten opnieuw worden aangegaan en een nieuwe administratie is opgezet. Vooral omdat dit een geheel nieuwe werkwijze is, is het voor veel zorginstanties wennen hoe met deze nieuwe opzet wordt omgegaan. Maar het belangrijkste is wel dat de leden van FEA met ruime meerderheid hebben ingestemd met onze plannen.''

'de leden hebben ingestemd'

praktijk gaat
verder onder
de naam
'het veen'

van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden