<p>Joost Tiemersma heeft veel vertrouwen in de transformatie van Woonboulevard naar Lifestyle Boulevard.</p>

Joost Tiemersma heeft veel vertrouwen in de transformatie van Woonboulevard naar Lifestyle Boulevard.

(Foto: )

Joost Tiemersma: 'Stilstaanen afwachten is geen optie'

Een man met een duidelijke visie en passie om, met samenwerking en versterking van gehele omgeving, alles om te buigen, dat is Joost Tiemersma. Joost is een enthousiaste kartrekker, ondernemer en vastgoedeigenaar. Een portret van de man die meer dan 24 uur in een dag lijkt te hebben.

Almelo - Het begon allemaal op zijn 24ste, tijdens zijn HBO-opleiding en werkzaam in een beddengroothandel. Eigenaar Hans Bruinsma kreeg een partij meubelen toegeschoven en liet de leverancier weten dat dit wel wat voor Joost kon zijn. Hij kocht immers al wel vaker partijhandel op.

Eerste winkelpand

De eerste partij werd door Joost meteen succesvol aan diverse klanten verkocht, waarna leveranciers met restpartij-meubelen direct contact zochten met deze jonge ondernemer. “Op een gegeven moment groeide het uit zijn jasje en ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste winkelpand'', zo vertelt Joost. ''Het oude Voskamp-pand met 3.000 vierkante meter werd omgetoverd tot Outlet Store. Het credo was ‘pak maar tussen de lading meubelen hetgeen je mooi vindt, dan maken wij daar een scherpe prijs van’.’’

Op maat

Door de jaren heen speelde Joost goed in op de veranderingen in de meubelbranche. Door diverse televisieprogramma’s werden gestylde kamers met matchende kleuren en accessoires upcoming. Het nieuwe winkelconcept Woon & Slaap opende haar deuren op zowel Woonboulevard Almelo als Woonplein Enschede. In deze winkels vind je complete wooninrichtingen die door stylisten zijn ingericht. Ook worden plattegronden op maat voor de klant ingetekend. Momenteel mag Joost zich naast deze winkelconcepten ook eigenaar van Shop in Shop Almelo en Délifrance Enschede noemen.

Winkelconcepten

“Stilstaan en afwachten is geen optie. Mensen willen grote vierkante meters shopbeleving. Zoveel mogelijk onder één dak kunnen vinden. Dit bracht mij er toe om het winkelconcept Shop in Shop op de bovenverdieping van Woon & Slaap in Almelo te beginnen. Elke shop wordt gerund door een zelfstandige shop-eigenaar. Van leuke homedeco tot hondenkussens, e-steps of boxsprings, alles is te vinden in deze ruim opgezette winkel met meer dan 25 duizend artikelen onder één dak.”

'Lifestyle Boulevard wordt erg aantrekkelijk'

door Juliette Vrijhoeven

Lifestyle Boulevard

Woonboulevard Almelo is volop in ontwikkeling tot Lifestyle Boulevard. Dit houdt in dat het traditionele winkelen op de Woonboulevard verleden tijd wordt. Niet alleen de rotonde en parkeergelegenheid worden aangepakt, maar ook de gehele boulevard krijgt een complete make-over.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden